03 May 2013

Maja esimene juubel :)

Mitte, et meil maja valmis oleks, ikka on veel siit-sealt midagi teha vaja. Kogenumad majainimesed ütlevad, et maja ei saagi kunagi valmis, kui tekkib tunne, et nüüd on valmis, tuleb otsast remondiga alustada :) Seda ma usun!

Aga igatahes sai sellest 5 aastat, mil majja kolisime. Kuna maja välispildis võrreldes eelmise aastaga miskit muutunud ei ole ja muru ei ole sel aastal samuti nii ilus roheline, kui eelmisel aastal, siis pildiks lisan hoopis valmimisjärgus sauna eesruumi :) See papist uks ei vii mitte sauna, vaid tehnoruumi ja selle asemele tuleb männipuidust uks.

Ent üldiselt on nüüdseks õuehooaeg alanud ja sisetööd (eelkõige plaatimine) jäävad suuremalt jaolt sügist ootama. Küll püüab abikaasa sauna eesruumi ära lõpetada, palju pole ju jäänud, aknalauad ja paled, üks kapp külmiku ümber ehitada ning tööpind ja riiul pesumasina kohale.

Õue suvised suuremad projektid on suitsuahju ja terrassi ehitamine. Mitte, et mina kuidagi seal abiks saaksin olla, mina tegelen aiamaa ja kasvuhoonega, aga moraalseks toeks püüan end ikka sättida :)

Mis puutub aiamaasse, siis selles osas läks sel aastal samuti teisiti, kui varem. Laenutasime sõpradelt maafreesi, kuna kaevamine mulle hetkel just kõige paremini ei sobi. Maa sai freesitud täna, pühapäeval tuleb appi mu ema, kes rehitseb peenrad sisse ja siis saangi juba külvama hakata. Üks peenar tuleb ka käsitsi kaevata. Hetkel kasvavad selle koha peal maapirnid, need kaevame (ema kaevab :) välja ja sinna saavad gladioolid. Maapirnid kas sööme ära või kui jääb üle, viin tiigi taha aia äärde kasvama, las nad seal olla, õitsevad ju samuti ilusti, isegi kui söögiks välja kaevata ei viitsi :)

Aiamaa enne
Aiamaa pärast




No comments: