23 May 2013

Vaarikad ja roosid

Laupäeval sai maalt lõpuks kõdusõnnik ja saepuru toodud. Pühapäeva hommikul lõpetasin vaarikate rohimise ja esmaspäeval alustasin toodud kraami laiali laotamisega. Kahjuks tulid vihmad vahele ja valmis sain alles täna. Nüüd on põhjust endale jälle pai teha. Nii korras ja eeskujulikult hooldatud vaarikapeenart ei ole mul vist küll kunagi veel olnud!

ootamas rohimist...
rohitud










nii me kõdusõnnikut transpordimegi -
suurtes prügikottides


valmis!














Vaikselt hakkab ka köögivili üles tulema, herned on sel aastal ilusad. Maha oleks tarvis panna aedoad. Thuni järgi peaks seda tegema 25.-26.05, aga kuna ma siis olen Kihnus, jääb üle vaid homme, reede! Siis jäävad veel istutada avamaakurgid ja suvikõrvitsad ning kaalikataimed ja mõned lilled. No ja siis muidugi maasikate puhastamine võililledest ja herne ja porgandipeenar ootavad juba esimest rohimist :D

Ka roosipeenar sai uue ilme. Eelmisel suvel ei olnud roosipeenrasse alles jäänud enam ühtegi roosi, nüüd ostsin 5 uut. Loodan, et nad sel aastal ka õitsema lähevad, müüja sõnul peaksid minema. Nüüd ilutsevad meie aias sellised sordid:
Händel, Garden of the World (TH), Nostalgie (TH), Rose Gaujard (TH) ja Koit (F). Mõned võõrasemad jätsin ka kasvama, las õitsevad ja külvavad.

No comments: