25 April 2013

Mütsid ja kool

Kuna arst käskis mul rahulikumalt võtta, olen aprilli lõpuni kodus - vähem stressi ja istumist, rohkem omas tempos kulgemist ja olemist vastavalt enesetundele.

Teisipäev (23.04) oli väga veider päev, hommikust alates käis elekter 5-6 korda ära, enamus kordadest vaid korraks, sekundiks, aga kahel korral ka paariks tunniks. Ühel neist igavushetkedest võtsin pooleliolevad kudumid kätte, lõpetasin ära enda ja Grete mütsid (neil oli tarvis vaid lõngaotsad ära peita) ja alustasin ristseliti voodis Kirke mütsi kudumist. Õhtuks oli ka Kirke müts valmis, rõõmus ja kevadine. Kolmapäeval, kui lapsed pool päeva aias käisid, olid mütsid juba kasutusel.

Kolmapäeva õhtul kell 5 oli Kirkel koolis esimene tund :). Kooliminevad lapsed olid jagatud kahe klassi vahel, lapsed läksid oma õpetaja juurde ja vanemad esmalt kooli saali. Räägiti koolist üldisemalt ja koolikorraldusest, mõningatest reeglitest. Kirke oli väga elevil ja ootas nii seda esimest käiku kui ootab kooliminekut. Isegi see ei häirinud teda, et tema rühmast peale tema vaid 1 tüdrukt nende klassi sattus, kõik ülejäänud rühma tüdrukud on paralleelklassis. Poistest oli ca 4 nende rüma last tema klassis. Ülejäänud lapsed olid tema lasteaia segarühmast (6 last, keda ta ka tunneb) ja Nõo valla teistest lasteaedadest. Klass on suur (kahjuks), 24 last, kuna pooltes kooli ruumides hakkab remont ja järgmisel õppeaastal valitseb koolis suur ruumipuudus. Võibolla muidu oleks isegi 3 esimest klassi moodustatud. Pikapäevarühm on ka vaid esimestele klassidele ja ainult 12-13, aga see meid õnneks ei puuduta, kui ma ise kodus olen.

Täna, neljapäevl oleme jälle kogu päeva kodus ja homme hommikul lähevad pooleks päevaks lasteaeda, kuna muusikatunnid on neil esmaspäeval, kolmapäeval ja reedel ning õppimisel on kevad- ja lõpupeo laulud-tantsud.

No comments: