04 May 2013

Tegus laupäev

Milline võrratu laupäev! Lihtsalt super! Soe ja päikseline, täpselt selline nagu üks kodune vaba laupäeva olla võiks. Hommikul käisime kiiruga linnas, et ehituspoest vajalikud tarvikud tuua ja siis ruttu-ruttu aeda.
Esmalt tassisin oma 24 tomatitaime kasvuhoonesse, et nad saaks enne istutamist päeva kohaneda. Kuna viia sai kahekaupa, oli päris mitu ringi käimist :)

Järgmiseks võtsin ette püsilillepeenra. Kobestasin mulda ja kaevasin välja osad iirised, mis olid kas tulpidele või päevaliiliatele liiga lähedale paljunenud. Päris palju aega kulus, aga tulemusega võis väga rahule jääda. Peale pisukest toidupausi kobestasin veel kaks väikest lillepeenart. Mõned peenrad jäid veel, aga tundus, et sellest tööst selleks korraks aitab.

Peale seda tegin ettevalmistusi õhtuseks tomatiistutamiseks, st mõõtsin ja paigaldasin nöörid. Harilikult ma kaevan kasvuhoone peenrad enne istutamist läbi ka, sel aastal jätsin selle osa vahele, kaevasin vaid õigetele kohtadele augud ja istutasin tomatid maha. Nii palju tomateid (24 tk) polegi mul veel olnud. Seega istutasin veidi tihedamalt kui harilikult, saab näha, kas sellest tekkib mingeid tagasilööke.
Kaks sorti peaksid veidi madalamad olema (varane Polfast ja lihatomat Faworit), need said seinale lähemale, sest sealt on kasvuhoone madalam ning kõrgemad sordid (kirsstomatid ja Moneymaker) said sisemisse ritta. Keskele jäid vabad kohad viiele paprikale.

... ja õhtul
Tomatipeenar hommikul...











Kasvuhoone teisele poolele tulevad kurgid. Need said külvatud 29.04 ja on kenasti idanenud, esimest pärislehte veel tulnud ei ole, on kahe idulehega. Kasvatan neid tuulekojas ilmselt 1-2 pärisleheni, siis on  hea istutada. Oleneb ka, mida ilm toob. Tomatitele ostsin igaks juhuks 2 * 5 meetrit katteloori ja 20 pesulõksu, et vajadusel (kui lubab öökülma) neile katteloor ümber tõmmata. Tahaks küll loota, et seda vajadust enam ei tule, tänane ilmaprognoos sellele tuleva nädala jooksul ei viita ka, aga teooria ja praktika ongi kas erinevat asja :)

Kogu selle päeva lõpetuseks avastasin, et olin näole, kätele ja seljale särgi trakside vahele ka päikest saanud, no mida sa hing veel ihkad :)

No comments: