25 June 2008

Jaanid



Päevad muudkui lähevad. Mida tehes? Pole tähelegi pannud. St, seda pole tähele pannud, mida ma ise teinud olen. Tõnis on ühe-teisega maha saanud. Kardinapuud koos kardinatega on magamistoas üleval ja liistudki osaliselt pandud nii meie kui ka Kirke tuppa. Esimese pildi peal on näha suur aken ja teise peal see painutatud nurgakardinapuu. Riie ise on selline pikkupidi kortsuriie ja horisontaalselt jookevad tumedamad triibud. Hea nali on see, et ette pannes jäid kardinad ca pool cm põrandast, nüüd on esimese kardina ettepanekust veidi rohkem kui nädal möödas ja ta on veninud umbes 1,5 cm, niiet nüüd jookseb kardin mööda maad. Eks kunagi edaspidi tuleb nad lühemaks teha...

Jaanipäeva veetsime traditsiooniliselt Harglas. Jaanilaupäev oli nagu ikka vihmane, aga õhtul kella kaheksaks oli Harglas küll super jaani-ilm. Taevas oli selge ja õhk soe. Grete läks peale seitset ära ööunne ja nii sain minagi grillist ja lõkketulest osa. Ta oli lausa nii tubli, et sain kell 23 veel saunaski käidud, enne kui ta südaööl süüa tahtis. Varane õhtuuni tipnes küll pooleseitsmese ärkamisega jaanipäeval, kuid kui ta pool 9 soostus uuesti m agama jääda, põõnutasin minagi edasi ja ärkasime kõik koos kell 10 :)

Käisin ka tiiru tiigi ääres, et vaadata, mis värvi mu maasikad on (ma unustan kogu aeg ära, et nad seal olemas on :). Need alles õitsevad osaliselt, kuid esimesed on juba ka värvi muutnud. Päris punased küll veel pole. Aga tundub, et kobarad on suured ja ehk saame toreda saagi. Tellisin küll Rõugest ühest mahetalust pühapäevaks ka 10 kilo marju, et toormoos ära teha, kuid terveid maasikaid saan vast oma peenralt külmutada. Talvel mõnus võtta nii lastel kui endal. Rõuge talu perenaine rääkis, et nemad korjavad juba teist nädalat ja praegu ongi neil kõige suurem korjeaeg. Imelik, et seal saak sedavõrd vara valmis.

No comments: