24 April 2011

Rõõmsad pühad

Pühad oli meil tegusad. Eriti erilised olid need võrratu ilma tõttu. Suutsin eile kaheksatunnise õuesoleku peale "joodikupäevituse" hankida. Õnneks on mul nüüd nädalake puhkust ja kuna lubab päikselist ja sooja ilma, on lootust, et suudan selle välja päevitada :D

Eilne kaheksatunnine õuesolek kätkes endas kahe vennanaise sünnipäeva. Väga tore oli - kui eelmise aasta matkal mängisime kõvasti Eesti mälumängu, siis sel korral võeti ette 2 järgmist lauamängu - Alias ja kui naised toimetasid söögiga, mängisid vennad malet. Lastega värvisime ka mune. Kogu üritus toimus Põltsamaal :)

Täna aga võõrustamise mehe vanemaid ja vanaema. Värvisime jälle mune, äia valvsa pilgu all said lõigatud kogu meie aia viljapuud ja -põõsad; enne külaliste tulekut jõudsin ära koristada aiamaa (vahemärkusena peaks lisama, et sügisel on seda tööd mõistlikum teha, ära kuivanud ubade, herneste ja lillede rootse on märksa ebamugavam korjata kui mittekuivanuid) ja peale külaliste lahkumist ära istutada venna ämma saadetud siniliiliad - toredad kevadlilled. Tagatipuks kruttisime Kirke rattal abirattad ära ja üritasime teda ilma nendeta sõitma õpetada. Lapsevanemate üllatuseks edenes päris hästi. Ei läinud poolt tundigi, kui sõitmine polnud enam probleem. Küll aga on tema jaoks veel veitsa keeruline sõitma hakkamine, st ratast püsti hoida, hoog sisse saada ja sealjuures mitte kukkuda :P Aga pole hullu, tahtmine on tal suur ja püsivust jätkub, homme harjutame edasi.

Puhkus kulub sellele, milleks ta võetud sai, aiatöödeks. Kui ilmateade ei valeta, siis ilm soosib mind sel korral. Praegu on maa kaevamiseks väga mõnus... Kui mingit homset plaani teha, võiks esmalt kaevata redise-salati-tillipeenra ja need maha külvata, siis gladioolide peenra ja need maha panna ning kui veel jõuab, siis alustada porgandipeenraga või puhastada-kobestada maasika- ja püsilillepeenar.

Märkuseks: kuna ma käisin neljapäeval kurkide külvamiseks potte ostmas, komistasin veel kahtedele lilleseemnetele - sametlill ja pärdiklill. Reedel (22.04) külvasin ja tänseks, st pühapäevaks on üleval, uskumatu kiirus. Esimesed kurgid ilmutasid end samuti täna õhtuks (külvasin samuti üleeile).

1 comment:

Kaire said...

Noo, see on ju isegi hästi, et sul mitmed seemned olemas on :) Küll näed, mõne kuni viie aasta pärast on sul neid märksa rohkem :P Mis aga Su nimetatud seemnetesse puutub, siis neid võib kõiki juba külvata, eriti redist, selle peaks esimesena ära külvama, tema ei taha sooja. Peale külvamist võib kattelooriga katta, kilet väga ei soovitaks, see ei lase ei vihma ega õhku läbi. Aga võib ka ilma kõigeta olla, küll idanevad.
Astrid võiks küll juba karpi ära külvata, nende pikeerimiseni läheb paar nädalat ja siis võibki juba ära õue istutada :) Igaljuhul mõnusat katsetamist!