19 April 2011

Rohenäpp teguseb jälle

Möödunud nädalavahetuseks nägi külvikalender ette üksjagu külvamist (tegin endale mõni aeg tagasi Thuni kalendrile tuginedes "isikliku" külvikalendri, kust hea näpuga järge ajada) - külvatud said mitu sorti astreid, lõvilõuad ja levkoid.
Nädal tagasi said külvatud põõsasastrid, mis pole ikka veel üles tulnud, hoolimata soojast vannitoapõrandast, näis, kas nad üldse end liigutavad. Nende puhul võib asi olla mitu aastat seisnud seemnes, kuid nt üks pakk ripp-petuuniaid ja bacopad mul ei tulnudki üles. Sõbranna eile just rääkis, et tema ripp-petuuniatest tuli üles 160-st ca 100. Pole just suurim idanemise protsent, arvestades, et need seemned on üpris kallid. Õnneks mul nii palju neid vaja ei lähe ja üles tulnud 9-st piisab mulle ka, kuigi need, mis üles ei tulnud, olid teist värvi ja oleks ju tore olnud kaks erinevat.

enne istutamist
Ümber said istutatud teist korda ripp-petuuniad, leeksalveid ja sõbranna toodud sinised lobeeliad. Samuti kuumaasikad ja pottidesse said kasvama kiduramad gladioolid, suuremad mugulad panen otse õue. Kuna leeksalveid oli kokku 38, siis andis ikka istutada :D. Pooled lähevad ämmale, seega nii palju mulle endale neid ei jää. Lobeeliaid jagan ilmselt samuti ämmaga ja saatsin ka venna ämmale. Aga nende pikeerimine oli juba nagu raketiteadus. Hullult peenikesed taimed ja hästi tihedalt külvatud, seega üks suur pundar. Õnneks taluvad nad ümberistutamist hästi ja praegu on nad tuulekojas ilusad.

hiljem
igaüks oma potis



Vend oli pühapäeval perega meie juures, et aidata abikaasal krundi allotsas mõned puud maha võtta. Meil endal mootorsaage pole. Müttasid 3 tundi ja asi korras.

Köök on nüüd siis selline (kuna laud ja toolid on vanad, siis need piltidele ei mahtunud :P):


No comments: