28 April 2011

Püsilillepeenar

Pean nentima, et olen eelmisel sügisel rajatud püsilillepeenraga päris rahul. Isegi enne seda, kui lilled oma õiteilu näitavad. Täna käisin sealt kobestajaga üle ja hetkel on ta selline. Peenar on ka väikese täienduse - sini- ja kiriliiliate näol - saanud. Need pakkis venna ämm meile Põltsamaalt kaasa. Said keset õitsemist ümber istutatud ja osad õitsevad siin edasi. Algselt oli plaan nad maja otsa pojengipeenrasse panna (kui me selle kunagi valmis saame), aga tundub, et nad sobivad ka sellesse peenrasse väga hästi ja teises peenras võib neid lihtsalt täiendavalt olla. Päris toredad kevadlilled!

Lisaks püsilillepeenrale käisin täna kobestajaga üle ka 2 eelmisel aastal istutatud maasikapeenart (millest ühel kahjuks enamus maasikaid kasvama pole läinud) ning kaevasin ära kasvuhoone (sest hommikupoolikul oli päris jahe ja tuuline). Tundub, et nüüd panen sinna teise maasikapeenra "aukudesse" kuumaasikad.

Tomatid ja paprikad mul õitsevad, mistõttu on väga kurb, et uuel nädalal öösiti külma lubab. Kui oleks soojem, istutaks nad ära kasvuhoonesse. Vahelduse mõttes tegin paprikatest pildi õuest toa poole :). Ligi nädal tagasi külvatud 10 kurki on ka kõik kenasti üleval, ülejäänud 10 pistan kasvama pühapäeval.

Tahtsin igaks juhuks kirja panna ka mahakülvatud porgandite ja peetide sordid. Porgandit oli 3 sorti, üks neist varajane (võiks ju arvata on et on sama sort, kui pakil on Amsterdam 2 ja Amsterdammer 2), mis sai kodupoolsesse rivisse ja hiline (säilitusporgand) naabripoolsesse rivis (sinna kulus 2 pakki, kuna Kirke külvas, eks mul tule põhjalik harvendus teha, aga sortidest siis Nantes 4 ja Karlena). Mu illusioon, et pole tarvis kirja panna, küll kõik meeles püsib, on juba ammu purunenud, õnneks või kahjuks. Punapeedi sordiks on sel aastal Rote Kugel.

No comments: