04 August 2009

Üks ilus päev

... oli reede, 31.07. Naljatamisi nimetasime seda mehega pulma-aastapäeva tähistamise päevaks, kuigi "päris" aastapäev oli mõned päevad hiljem.
Me nimelt pole sellised erilised tähistajad. Viimastel aastatel on lapsed väiksed olnud ja kuhu sa neid siis ikka jätad ja tähistama lähed. Sel aastal oli võimalus nad päevaks koju mu ema seltsi jätta. Läksime siis lihtsalt kahekesi Tartusse ja kolasime ringi. Käisime kohtades, kus kahekesi on oluliselt mugavam käia, kui neljakesi.

Esmalt käisime puukoolis, et lihtsalt vaadata ja mõtteid koguda. Tahame talvel natuke mõelda aiakujunduse peale, võibolla mingi plaanigi teha, et mida ja kuhu. Praegu on nii, et kui mõni taim kingitakse, siis kõnnime mööda aeda ringi ja otsime kohta. Samas on maja ees haljastus veel pooleli (kuna kivimüür on vaja enne teha). Majaesise osas on palju mõtteid, aga jah, kõigepealt on vaja müür ära teha ja see on loodetavasti järgmise suve suurprojekt. Maja ette peaks tulema mitmete okaspuude eri vorme, roomavaid kadakaid ja mägimänd ja kanada ebatsuuga ja midagi ilmselt veel. Majatagusega on raskem, hetkel on ju suur-suur lage muruplats, ei oska nagu kuskilt otsast alustada, kuhu ja mida. Tegelikult, midagi siiski on juba paigas ka - nimelt mõtlesime välja, et terrassi äärde tuleb hekk, et aia poolt vaadates terrassi alla ei näeks ja nüüd valisime välja ka hekitaime. Selleks on Thunbergi kukerpuu "Harlequin". Ma küll ei imestaks, kui me vahepeal ümber mõtleme, kuna terrassi rajamiseni läheb veel mitu-mitu aastat, aga hetkel on otsus selline. Ühe taime ostsime ära ka ja panime kasvama, see jääb küll eraldi põõsana, mitte enam heki sisse.
Puukoolis sai lahendatud ka üks vana võlg mehe sünnipäevast, nimelt tõime ära oma viimase puuduoleva õunapuu (vanaema kinkis sihtotstarbelise ümbriku).

Siis käisime Maskus. Mul polnud olnud võimalust sinna varem sisse kiigata. Sain näha meile väljavalitud diivanit. Diivan on tõesti lahe ja ilmselt sobib meie tuppa väga hästi (kindluse mõttes peaks korra maketid maha panema, saaks parema ettekujutuse). Hinnast ma ei hakka siinkohal rääkima. Aga seda võin öelda, et MaSu aeg on hinna poole madalamaks toonud (kuna mees teab esimest hinda, mis sellel küljes rippus, siis on hea võrrelda) ja ka sellest praegusest hinnast lubati veel 10 % alet teha...

Siis võtsime väikese eine ja läksime kinno "Jääaeg 3" vaatama. Oli vaadatav, aga poleks olnud suur kaotus, kui ka vaatamata oleks jäänud. Lõpuks läksime sõpradele katsikule ja vedelesime saunas. Koju jõudes magasid lapsed magusat und ja nende vanaema oli päevaga rahul nagu ilmselt ka lapsed.

No comments: