06 August 2009

Aiasaadused


Väike ülevaade ka aias toimuvast.
Täna korjasin esimese saagi aedube. Ca 15 liitrit. Pole paha! Ainult, et ma ei tea, kes nad ära puhastab... ju ma ikka ise...
Porgandid on juba ammu nii suured, et toidu sisse oma porgandeid saab. Lastele peenralt õues närimiseks sai veelgi varem - vast juuli keskpaiku.
Kurgid on nüüd ilusad ja väikesed punnid on ka küljes, aga edenevad ikakgi visalt. Vaid 3 kurki olen saanud võtta ja needki sellised tillukesed. Kui nüüd sooja ilma peab, siis ehk saab midagi juba ka korjata.
Hernehekk on võimas. Kahju, et nii hilja enamus idanesid, alles nüüd hakkame herneid saama. Ideaalis võiks praegu juba teine peenar saaki anda. Aga no parem hilja, kui üldse mitte. Head magusad on nad küll.
Peedid-kaalid kasvavad omasoodu. Mõned peedid on juba täitsa suured, kaalikaid pole vaadanud. Redisepeenar on tühjaks tehtud. See on nüüd laste peenar, mida nad võivad rohida, kaevata, krablitada ja seda kõike teevad nad innuga.
Ka suvikõrvitsaga on sel aastal hoopis paremad lood, kui eelmisel. Esimene on juba täitsa suureks kasvanud. Pole raatsinud teist ära võtta. Kuna sort on sama, mis eelmisel aastal, siis oskan "edu" pandina välja tuua vaid nende tolmeldamise, mida teen alati, kui näen uusi õisi.

No comments: