26 May 2009

Säh sulle arvutamist!

Kui kaks kõrgema majandusharidusega inimest hakkavad arvutama, siis võib vabalt juhtuda, et jagamistehte asemel tehakse korrutustehe ning just nii meil hekist ca 170 kuusetaime puud ongi :P Nüüd tagantjärele on jube loogiline, et kui heki kogupikkus meetrites on ca 430, siis 350 taimega ei saa nagu kuidagi välja vedada, kuna taime vahe on 80 cm. Kahju, et see tagantjäreletarkus kuskile ei vii :)

Teisalt pole sellest midagi hullu. Ega rohkem poleks olnud mõtet siia taimi ka valmis varuda, et nad terve nädala "kuival" oleksid (kastame neid küll igal õhtul, aga ikkagi). Nüüd siis on plaan selline, et reedel (kui Tõnis saab vaba päeva) või laupäeval teeb Tõnis veel tiiru maale, et puuduolevad taimed tuua. Lükata pole seda enam kuhugi, sest suvi tuleb peale ja taimed ei juurdu enam nii hästi (kui potiga ostaks, siis poleks probleemi).

Väike väljavõte Tõnise blogist kuuskede kohta:
"Kusjuures polegi neid nii kerge leida nagu arvata võiks. Umbes 2 tundi kulub 50 kuuse välja toomiseks (rohkem atv kärusse ei mahu). Häda selles et ei tohi olla varjus kasvanud (ülemine oksaring pikem kui latv), ei tohi olla ka varapungne (sellised pisiksed helerohelised junnid okste otsas), ei tohi olla kollaka tooniga ja loomulikult peab olema ilus ja ei tohi olla liiga väike ega liiga suur... Õnneks kui tead, kus elektriliine on, siis kogunevad nad mõistliku tempoga. Liinide alune ja teede ääred on selles suhtes õige koht võtta, et sealt nad nagunii paari aasta jooksul alati ära niidetakse. Pigem siis vähendada niiduki vaeva ja ühtlasi päästa "mõni" pisike kuusepuu."

Täna edenes aias jälle väga hästi, tegin kõik olemasolevad peenrad korda (ohh, silm kohe puhkab kui värskelt kobestatud peenar on, üleüldse mulle meeldib, kui peenrad rohtus pole, ju see tuleb sellest, et umbrohi vähemalt nii kiirelt ei kasva, kui koristatud toad segi lähevad :P). Lisaks istutasin ära stepirohu ja kroonülased. Kui homme vähegi aeda saan, siis tuleb vahelduseks kaevama hakata, et siis nädala lõpupoole üks ports aedube ära külvata ja istutamiseks ette valmistada kurkide, jääsalati ning teise portsu aedubade peenrad. No ja kui aega üle jäb, siis veel ka istutada küüslauke ja põõsasastreid.

No comments: