15 May 2009

Naasnud tali

See saabunud külmalaine on nii nõme. Sellise ilmaga pole minust õues töötegijat. Mulle on ikka vaja PÄIKEST - ninale-õlale-säärele. Seetõttu see muruplaneerimine venibki, mitte et minust nüüd suuremat asja oleks mulla kärutamisel, aga no natuke ikka jõuaks, kui ilm vähegi parem oleks. Tegelt oleks vaja ka aiamaal kaevata, aga isegi seda ei taha, kui nii külm väljas on. Õnneks öökülma pole meil olnud.

Eile trehvasin huvitavale artiklile Maalehe veebilehel, kust sain teada järgmist: "Külvi või taimede väljaistutamise planeerimisel on hea teada keskmisi öökülmade lõppemise, saagi koristamisel aga algamise aegu. Põhja- ja Kesk-Eestis lõpevad öökülmad õhus 18.-25. mail ja algavad 16.-25. septembril, Lõuna-Eestis vastavalt 9.-16. mail ja 26.-30. septembril."

Teisalt loen täna ilmateadet: "Laupäeval taevas selgineb, sadu pole loota. Öökülmaoht on suur (maapinnal kuni -2 ºC). Pühapäeval kõrgrõhuala tugevneb. Öösel on maapinnal öökülma kuni -3 ºC. Esmaspäeval - teisipäeval levib kõrgrõhuala lõuna poole. Ilm muutub järjest soojemaks, kuid öisel ajal esineb maapinnal veel külma kuni-2 ºC...".

Kuhu me niimoodi jõuame! Jasmiin ja roosid ootavad istutamist. Õunapuu sai istutatud ning veel ootab istutamist Jaapani juudapuulehik. Koha vist juba mõtlesime talle välja.

Täna õhtul on meil kontserdid. Kõigepealt kell 5 Kirke kevadkontsert (ikkagi esimene tal ju!) ja sealt otse kimame teisele kontserdile. Kuidas seda nüüd öeldagi, et kelle kontsert see on... Väike info siit: http://www.tartupostimees.ee/?id=119347
Naersime onutütrega, et ajakirjanik on pool infost kogumata jätnud, et lisaks olemasolevale peaks seal seisma: "Kooris, mis teost esitab, laulab helilooja õde, kelle tütardele vastav teos ka pühendatud on...". Vot nii!

1 comment:

KK said...

Ma korra isegi kaalusin, et kas peaks ajakirjandusele väikese vihje tegema, aga no näed argiaskelduses unus :) Edaspidi püüan olla hoolikam.