28 March 2016

Ülestõusmispühade esimesel pühal värvisime traditsiooniliselt mune. Lastele meeldib ja vanavanemad assisteerivad ja meie oleme toetavaks jõuks. Alati on väga tore :)
Külalisi võõrustades katsetasin üht uut retsepti: kookoskana.
Oli väga maitsev. Kasutasin filee asemel kintsuliha ja kookospiimaks lilla pakiga Santa Maria koorene kookospiim (tetrapakis), selliselt jääb kaste mõnusalt paks ja kreemine. Samasuguse lilla metallpurgi kookospiim on aga vedel. Seega edaspidigi jään tetrapaki juurde, mida on nii suurt kui väikest :)

Täna aga istutasin teist korda ümber suuremad tomatid. Kuna tubast aega on veel vähemalt kuu, siis pistsin nad suurematesse pottidesse. Päris suurekesed on juba teised, aga ilusad.
enne
ja pärast









Näis, kui armuline aprill tuleb. Nädalavahetusel plaanin kasvuhoonesse ühe kõrgema lavatsi teha, kuhu saaks viia daaliajuurikad, mis ma pottidesse ette kasvama panin, suvedaaliad ja siis tomatid. Daaliad ilmselt viin sinna varem, kui tomatid ja kattelooriga pealt kinni. Kõrgele õhku ei tohiks kuni -4 kraadi öökülm jõuda ja katteloor annab veel kaitset juurde. Sama on amplitega, mille plaanin 4.-5. aprill ära istutada ja kasvuhoonesse sidumistraatide külge rippuma viia. Võibolla mitte kohe peale istutamist, aga aprilli teises pooles juba kindlasti.

Nädalavahetuseks on üldse tehtud pikk nimekiri õuetoimetustest aias, millega tahaks pihta hakata: vaarikate lõikamine, lillepeenarde puhastamine vanadest pealsetest, sõstrapõõsaste aluste puhastamine ning väetise ning sõnniku panemine, kasvuhoone korrastamine ja lavatsi sisseseadmine, mustikate ja rooside väetamine.
Käisin märtsis Bauhofis erinevate kultuuride väetistega tutvumas ja vedasin koju päris suure kotitäie mineraalväetiseid. Esimest korda oma kaheksa-aastase aednikukarjääri jookusl. Siiani olen läbi ajanud vaid maalt toodud lambakõdusõnnikuga. Oli huvitav avastada, et on olemas universaalväetised ja siis enamustele kultuuridele spetsiaalväetised. Läksin seda teed, et kui võtta, siis juba spets väetis, lootes, et see on tõesti siis antud kultuurile parim valik.

No comments: