10 March 2016

Uued külvid

Kirss- ja minitomatid ja ananassifüüsal
Täna oli suuremat sorti külvamis- ja istutamispäev :) Mulda said viit erinevat sorti tomatid (4 erineva värvi ja kujuga kirsstomatit ja ühed kirjud keskmise suurusega tomatid), lisaks lilled: astrid, daaliad seemnest, trompetlill ja kivikilbik. Neist kahte viimast kasvatan esimest korda, daaliat seemnest ka.

Pikeeritud said 2 hiljem üles tulnud ananasstomatit ja posu lilli (peamiselt petuuniad, aga ka kõrged lõvilõuad, mida tuli üles vaid 4 tk, aga ära näha saab, kas ja millised nad tulevad). Teised lõvilõuad pikeerin hiljem, kui nad veidi suuremad on.
Eelmine külv tomateid on kenasti istutatud ja said ka lisavalguse alla, kuna mul lambid nagunii olemas on ja kuigi taimed on suurel lõunapoolsel aknal, siis on meil hetkel Londoni ilm, seega päikest eriti pole. Püüan igal võimalusel jälgida ka temperatuuri, kui läheb üle 24, lasen sooja välja, enamasti on tuulekojas nüüd temp öösel nii 17-18 kraadi ja päeval 18-24. Lamp põleb 7-21.





2 comments:

Kärt said...

Missugused pirnid seal lambis on? Mul oleks ka vaja midagi aretada, aga informatsiooni nii palju erinevat nende kohta, et ei oska enam otsustada milliseid täpselt vaja oleks..

Kaire said...

Uurisin mehelt, mis lambid on, tema ehitas ja tegeles ;) Usaldasin teda. Meil ühes lambis on Akvaariumi poest ostetud pirnid ja teises Bauhofist soetaatud taimelambid, umbes nii, et 15-vatiseid pirne 3 tk. Led-pirne oli siis veel vähe, kui tema ehitas, seega nende kohta ei oska kommenteerida.