03 April 2016

Nädalavahetus aias

enne
Võin oma nädalavahetusega suhteliselt rahule jääda, vist. Laupäeva hommikul veidi peale kümmet olime kogu kambaga õues. Päike küll paistis, aga algatuseks oli suht jahe ja tuul oli ka külmavõitu, aga pole olemas halba ilma, vaid ebasobiv riietus. Niisiis müttasime õues ligemale 2 tundi. Lapsed korjasid õunapuude alt kokku tagasilõikusel tekkinud oksad ja transportisid need lõkkesse. Mina alustasin kasvuhoonetaguse peenra korrastamisega, kuna just sinna paistis sel kellaajal päike peale. Peale seda puhastasin marjapõõsaste alused, et pärastlõunal, kui Karmen unne pandud, sinna mineraalväetis alla ja kõdusõnnik peale panna. Kõik sai tehtud ja tulemusega jäin rahule. Enne lõunasöögile minekut tegime Kirkega veel murtud südametele peale minikasvuhooned 7-liitristest veepudelitest. Lõikasime põhjad alt ära, võtsime korgid pealt ära ja nüüd on need muidu külmaõrnad lilled kaitstud. Samas saavad valgust ja niiskust ja ei pea käima katteid edasi-tagasi peale ja maha panemas. Mugav lahendus!
pärast
Pärastlõunal said väetised pandud. Oma väetisedoosi said kätte ka mustikad ja sõnniku aed- ja puishortensia, astilbe, pojeng ja põõsasmaran. Nüüd jäi eelmisel aastal toodud sõnnikust alles veel vaid 1 kotitäis. Seega võib peagi uuele ringile minna, sest oma osa ootavad vaarikad ja tahaks ka hekile natuke panna. Samuti tahan maalt tuua paar kotti saepuru vaarikate tarvis, kuna eelmisest saepurust on 2 või 3 aastat möödas.












esiplaanil marjapõõsad









Pühapäeval oli üldiselt pilves, aga soojem kui laupäeval. Siis toimetasin kasvuhoones. Panin kokku vedelevad ettekasvatuspotid, "ehitasin" valmis lavatsi ja viisin sinna peale ära daaliad. Las kasvavad seal pidurdatud tempos. Aega ju veel ligemale 2 kuud enne kui neid saab õue istutada, kuna pisimgi öökülm teeb nende pealsed kohe mustaks.

lavats käepärastest vahenditest, lausa kahekordne :)













sissepakitud daaliad
Pärastlõunal enam aeda ei saanud, eks homme jälle.
Esmaspäevaks lubab päikselist ilma, siis tahaks ära jõuda teise poole vaarikad (mingil päeval ühe poole tegin ära), siis jätkata iirise- ja päevaliiliapeenra korrastamisega ja ega vist rohkem ei jõuagi, sest kell 1 tuleb juba lastega hambaarstile minna, kontrolli.

Noh ja siis on ju veel terve virn asju vaja teha - maasikapüramiidis vanad lehed eemaldada ja maasikatele väetis panna, hekipeenar lehtedest puhastada ja kobestada, roosid ilmselt võib ka vaikselt ära lahti võtta mõne pilvisema ilmaga ja kui siis peaks enne maalapi harimist aega jääma, peaks ka floksipeenraga midagi ette võtma. Tundub, et ma korjan sinna pandud kivid ikkagi kokku ja kakun peenravaiba üles, aga võibolla ka mitte. Proovin enne neid kive seal vaiba peal kobestajaga segada, et näha, kas ja kui palju seal vahel ühe aastaga umbrohtu kasvamas on või hakkab. Sekka tubased ümberistutused ja viimased külvid - kurgid ja suvikõrvitsad. Elu on lill, ma ütlen :D

No comments: