03 April 2013

Kevad

Kalendri järgi on meil kevadet juba mitu nädalat olnud, kuid õhus on teda alles viimastel päevadel tõeliselt tunda olnud! Käisin täna korra õues jalutamas, oma püsilillede peenart kaemas, mille Tõnis lume alt vabastas ja nii mõnus õhk oli. Veel annab lootust kevade saabumisele ärasulanud majaääred :)


Eile vaatasin üle külvikalendrit ning sellega seoses sattusin oma 2010. aasta aprilli blogipostitusi lugema. Siis said esimesed aiatööd tehtud 4.04 (vaarikate lõikus ja peenardelt eelmise aasta lehtede kokkukorjamine). Sel aastal ei ole selleks ajaks veel lumigi taandunud. Ka võrdlesin piltidelt eelmise ja selle aasta tomatitaimi, sel aastal näevad nad ikka hulga kompaktsemad välja, st pole ära veninud. Üks asi on kindlasti Tõnise ehitatud lamp, ent teine üle pika aja päikselisim märtsikuu. Nagu pildilt paistab, siis lambi all olevad taimed on kahtlemata jõulisemad kui teisel aknal olevad. Sellel on täiesti objektiivsed põhjused, sinna saidki suuremad taimed ja nad saavad lisavalgust. Usun, et järgmisel aastal tuleb meil ka teise akna peale lamp :)

3 comments:

Anonymous said...

Minu tomatikesed on alles kahe lehega, hakkan juba mõtlema, et kas ikka saan sel aastal punaseid tomateid.


Kaire said...

kindlasti saad :) vaatasin su pilti, oled nad kenasti eraldi pottidesse külvanud, aga need väiksekesed tahaksid ümber istutamist, kuni selle kahe leheni uuesti mulda, saad tugevamad taimed :)

Anonymous said...

Esmaspäeval hakkangi uuesti möllama, näpud juba sügelevad aga kodust kaugel veel. :)