16 April 2013

Päriselt ka kevad!

No lõpuks ometi hakkab looma - kevad, ma mõtlen :)
Pühapäeval hakkasin poodi minema ja ei tea, mis ajendil, aga läksin püsilillede peenart vaatama, mille abikaasa kuskil märtsi lõpus lume alt vabastas. Ja ennäe imet! Tulbid puha väljas. Täna, teisipäevaks, on pea kogu aiast lumi kadunud - kahe päevaga! Ja esimesed nartsissid, need kõige uuemad, mis eelmisel aastal maha pandud said, on ninad mullast välja pistnud. Ka küüslaugud on osaliselt üleval.

Laupäeval või pühapäeval tuleb aia korrastamine ette võtta, loodan väga, et siis ei saja.
Möödunud pühapäeval käisid mehe vanemad meil, sain ämmale kasvatatud tomatitaimed ära saata ja endale jäänud osad kiduramad taimed lambi alla tõsta. Homme hakkan nuikapsaid ja salateid pikeerima, jääsalat peab veel kosuma enne pikeerimist. Ehk istutan osad salatitaimed nädalavahetusel ka otse kasvuhoonesse, seal peaks salati jaoks piisavalt soe olema.

Esimesed tomatid läksid aknalaual õitsema, päris äge! Paprikad on ka kiratsemise lõpetanud ja päris kenasti kasvu visanud. Nende osas oleks isegi parem, kui nad ei jõuaks enne kasvuhoonesse istutatmist õitsema minna, aga eks näis. Sõltub, palju lähinädalail päikest ja sooja on.

No comments: