14 December 2009

Jõuluaeg - kiire-kiire

Igav mul sel kuul juba ei hakka :P Ja mees saab tunduvalt rohkem lastega üksi olla, kuna mind pole kodus ;)
Eelmisel reedel oli lasteaias 4-aastaste rühma jõulupidu. Nii armas on neid junsusid vaadata. Kirke ületas end ja ei kartnudki jõuluvana, kuigi enne pidu rääkis, et kardab ja talle sobiks, kui Grete ta paki jõuluvana käest ära tooks. Tegi jõuluvana habemele pai ja puha.

Pühapäeval, st eile, oli mul kooriga kontsert Viljandi kirikus. Läks täitsa hästi (mõnede eranditega ;). Pärast oli pidu ka ühe meeskooriga. Pidu oli hoogne ja meeleolukas. Jumal tänatud, et leidub veel mehi, kes valssi tantsida oskavad :D

Ees ootavad: täna õhtul selle aasta viimane kooriproov, kolmapäeval (16.12) pidu töökaaslastega, 19.12 esinemine kooriga Taskus (olete kõik kuulama oodatud, kell 12), 20.12 valla laste jõulupidu kultuurimajas koos laste teatriga, 22.12 teatrikülastus töökaaslastega, 25.12 jõuluvana külaskäik minu ja vendade perede lastele pluss venna sünnipäev ning 30.12-2.01.2010 kinkide jagamine ja uue aasta vastuvõtmine abikaasa vanemate juures.

Täna käisin päkapikuülesandeid täitmas ja vendade mudilastele kinke otsimas. Ütleme nii, et neljast kahele on olemas, kolmandale on mõte peas olemas ja neljanda puhul loodan, et õhtul kaubamajja minnest tabab mind inspiratsioon. Aa, ja siis on veel üks sõprade väike mups, temaga on veidi kergem, sest ta saab jaanuaris alles poole-aastaseks.

PS! Mis seda viimast kaerahelbe-mustikakooki puudutab, siis maitse poolest oli ta super, ainult, et kaubandusliku välimuse osas olid teatavad puudujäägid. Põhjus ilmselt liiga vedelas põhjataignas. Kuna retseptis polnud öeldud, kui suuri kaerahelbeid kasutada, võtsin kiirkaerahelbeid, aga selle asemel, et põhi eelküpsetades ära taheneks, muutus ta täitsa vedelaks (või sulas ära), servad olid täiesti põhjale valgunud. Kallasin siis kohupiimasegu sinna keskele, see vajus sisse nagu mudaauku :P Peale raputasin mustikad. Lõpuks oli tulemus päris huvitav, kohupiim oli sees kenasti ära küpsenud ja kohupiima peale osaliselt valgunud kaerahelbepõhi oli krõbeda küpsise taoliseks muutunud. Ja see küpsise osa oli väga mõnusalt hõrgu maitsega.

No comments: