02 September 2009

Sügis

Juba ongi september käes.
Kirke alustas uut lasteaiahooaega, tegelt juba 24.08. Kolmandal päeval jäi magama ja on väga tubli. Lausa rõõm on näha, kuidas hommikul kilgates lasteaeda minnakse. Ei mingit nipitamist ega "boonuste" väljamõtlemist enam. Nt eelmisel reedel tahtsin lapsele lühema lasteaia päeva teha, et lähen kohe peale viimast sööki järele (kl 4). Kohale jõudes teatati mulle, et tahan õues mängida, nii me siis mängisimegi veel tunnikese lasteaia hoovis. Grete oli muidugi ka väga rahul. Mis on veel väga positiivne, et Kirke sööb lasteaias kenasti kõik kolma söögikorda. Ka hommikusöögi, mida ta eelmisel aastal ei teinud. Niiet hetkel oleme väga rahul!
Grete ei ole nii rahul, et õde kodus pole. Väljandab seda vinguva kõneviisiga. Hommikul on õnnetu, et tema õe ja issiga kaasa ei saa. Tegelt täitsa hea, et meil kohta pole, muidu äkki tekkikski kiusatus ta lasteaeda panna, kuigi hinges ma leian, et nii vara pole siiski hea. Muidu lasteaia nõudmisi ta täidab küll - sööb ise ja käib ka potil (mööndustega). Küll aga hakkame lasteaia juures muusikaõpetaja läbiviidavas beebikoolis käima (loodame, et lasua beebidega koos ei ole). Esimene kord on 9.09, eks siis paistab.
Väikest viisi toimetan ka aias. Ilmad on ju mõnusad olnud (mitte küll suve mõttes, vaid ikka juba sügise mõttes ;) ja siis ikka vaja Gretega õues olla. Aeg-ajalt korjan midagi (aedube või kurke), aga vaikselt olen juba ka koristustöödega algust teinud - lilled, mis õitsenud, ära kompostihunnikusse viinud, sama muude taimedega (esimene sats aedube, täna rookisin välja maitsetaimepeenralt piprarohu ja pealsesibula).
Nii need päevad mööduvad. Endal tuleb ka uue rütmiga harjuda, klapitada söögitegemist enne ja pärast lasteaiaskäiku jne.
PS! Eile ütles üles meie 13 aastat vana telekas. Hästi imelikult, hommikul töötas nigu muiste ja õhtuks oli elekter seest kadunud ja kõik. Täna peaks mees uuega koju saabuma. Ma küll pakkusin, et ärme ostagi uut, et nii palju aega jääks kõige muu jaoks, kui telekat pole, aga ta ikka ei tahtnud nii. Samas nii nõrk olen ma küll, et kui telekas olemas on, siis vahin mõttetuid filme ja saateid.

No comments: