25 September 2009

Muutused aias

Aeda on lisandunud üks õunapuu (Sõstraroosa) ja üks ploomipuu (Liivi Kollane Munaploom), millele on kevadel vaja tolmutaja kõrvale istutada. Valida on sinise ploomi ja kreegi vahel. Ämmale ja äiale väideti, et Emma Leppermann (roosa ploom) tolmutab kõiki kollaseid ploome. Mina aga mäletan, et mulle väideti, et mitte ja seda öeldi ka töökaaslastele, kes selle ploomi mulle kinkisid. Võta nüüd siis kinni! Aga pole viga, kirsside ja ploomide rivvi mahub veel mitu puud, niiet küll see ploom omale tolmutaja saab :) Siis veel on uus tuhkurenelas Grefsheim ja roos Red Triumph.

Ka on kerkinud kasvuhoone :) Kasvuhoone veel päris valmis pole, meheraas ehitab vastavalt võimalusele (viimastel nädalatel pole võimalust, st aega, eriti olnud :). Kevadel paneme kile peale ja käib küll mõned aastad. Hiljem peaks temast ikka (pleksi)klaas-kasvuhoone saama.

Täna oli lõpuks võimalus ka aias midagi ära teha. Kiired asjad (st vaaritamised) toas olid selleks korraks tehtud ja ka ilm oli tore. Korjasin ära viimased kurgid ja tühjendasin peenra taimedest, kiskusin üles herned, mis ei eraldunud tugivõrgust üldsegi mitte raskesti ning samuti ärakuivanud tillivarred ja õitsemaläinud salati. Veel jõudsin kolmandikule vaarikatele puistata kokkukorjatud muruhaket. Viimasel niitmisel palusin äial ühe kogujatäie sinna maha kallata. Kahjuks sellest kõigile ei jätkunud ja nüüd pean käsikäruga metsa äärest haket juurde tooma. Plaanis on vaarikatele tuua maalt ka kõdusõnnikut, kuna nad on kidurakesed (eriti just need, mis on ostetud puukoolist, isa juurest toodud on normaalsed). Loodetavasti plaan realiseerub veel enne talve. Sel viimasel pildil on näha meie "väike" muruplats :P

No comments: