25 October 2017

16.10, Loro Park

Selleks päevaks oli planeeritud väljasõit Tenerife pealinna Santa Cruzi. Seal asub üks Tenerife kuulsamaid teemaparke Loro Park. Sinna läksime ka korraldatud transpordiga. Kogunemine peatusesse kell 9, väljasõit ca pool 10 ja kohal ca pool 11. Olin enne reisi kodus palju videosid erinevate parkide kohta vaadanud. Ütleks, et Loro puhul tundusid käärid kõige suuremad. Piltidelt ja videodelt tundus kõik nii suur ja avar, tegelikkuses aga olid käigurajad suhteliselt kitsad ja vaatedki mitte kõige avaramad. Me olime eesmärgiks võtnud ära vaadata 3 showd (vaala, delfiini ja merilõvide omad) ning niisama ringi uudistada. Nii see ka teoks sai. Muidu on lisaks nendele seal veel papagoide tsirkus ja kino moodi loodusfilmi vaatamine. Kuna meie aeg oli transfeeribussist sõltuv ja lastega käimine võtab rohkem aega, sh söögipaus, siis rohkem poleks me jõudnudki.

vaalad etenduse lõpus lehvitamas
Vaalade show meeldis mulle väga. Enne show algust filmiti sisenevat ja juba kohtadel ootavat rahvast ja näidati seda otsepildis suurele ekraanile. Mõnele pandi väike tekst ka juurde a la "I'm too pretty" või "Kiss me", inimesed olid elevil ja läksid kenasti kaasa. Keda niisama näidati, lehvitasid. Ka otsiti publiku hulgast üles lapsed, kellele oli söök kätte antud, kuna tegelikult oli söömine seal keelatud. Samuti näidati klippe varasemate showde inimeste reaktsioonidest, kui nad märjaks said. Need olid kõik armsalt naljakad. Read, kus oli reaalne märjaks saada, olid kenasti ära märgitud, seega kogemata keegi märjaks ei saanud. Meie suuremad olid nõuks võtnud, et tahavad ilmtingimata märjaks saada ja läksid esimesse ritta. Ülejäänud seltskond loobus sellest vahvast boonusest ja valis istekohad turvaliselt kuiva tsooni.
merelõvi liugu laskmas ja veidi üldmiljood
Peale vaalu vaatasime ringi, olime veidi pettunud, et valged tiigrid end üldse näole ei andnud ja oligi käes delfiinishow aeg. Kuna olime Aqualandis juba ühte delfiinietendust näinud, olid ootused päris kõrged, mistõttu tuli ilmselt ka pettumus. Show oli võrreldes eelmisega palju lühem, aeglasem, vähemate trikkidega. Delfiinid ise muidugi olid ikka armsad. Siis oli toidupetus ja ringivaatamine, kuniks jõudsime lõpuks merilõvide etendusele. Nemad olid nii vilkad ja rõõmsad olevused hoolimata oma loibadest, mis nad justkui kohmakaks teevad. Väga vahva show oli.
palju Nemosid :)
Peale seda läbi haide ja teiste kalade akvaariumi välja ja transfeeribussiga koju.

Kuna olime Tiina perega erinevates bussides, otsustasime, et sel õhtul välja ei lähe, kuna väikesed oli täiesti kutud :) Väike poetiir ja koju puhkama.








Mis mulle seal pargis veel hästi meeldis, oli pingviinide maja nö tehniline lahendus. Pingviinid elavad oma suures külmkapis ja ilmarahvale on sisse säätud lint, mis sõidutab sind sellest hiiglaslikust "kapist" mööda. Astud aga maja alguses lindile, naudid vaadet, soovi korral teed oma klõpsud, imetled neid armsaid olevusi siit- ja sealtpoolt ja liigud edasi. Ääretult mugav ka lastega.









sipelgakaru oli üks lahe tegelane




kuni issi poes käis peale Loro-päeva :)



No comments: