30 May 2017

Mõni õis lisaks

Terrassi pottidesse on viimase paari nädalaga mõni õis lisandunud, aga muidu on suht kehv ilm olnud. Kurgid ikka istutasin kasvuhoonesse ära, küll ilma nöörideta, et vajadusel taimedele kaared ja katteloorid peale visata. Hetkel tundub, et äkki ei tulegi selleks vajadust, aga kindlat pole siin midagi. Ööl vastu 4.06 lubab praegu 4 kraadi sooja, mis võib vabalt nullini pöörata. Siiani on küll sellised etteprognoositud külmemad ööd pigem soojemad olnud, aga tuleb ikkagi silm peal hoida. Muidu kurgid kenasti õitsevad ja kui külmalainet ei tule, saab ehk paari nädala pärast juba esimesed kurgid kättegi :)
27.05 istutatud õitsvad kurgid
Külvatud said 21. mail aedoad. Eelmisel aastal võttis 3. juuni külm mu oavõrsed endale ja kuna ma ise olin selja tõttu täiesti rivist väljas, siis ema külvas osaliselt uued. Saaki oli augustis piisavalt, siiani veel mõned kotid ubasid sügavkülmas :) Sel korral läksid käiku vaid pildil esiplaanil olevad oad, neid oli mul 2 pakki. Jube palju ube oli neis pakkides, tavaliselt vist on vähem, sest on rohkem pakke kulunud (teine sort oli ka).

28. mail istutasin õue pooled astrid ja kõik lõvilõuad. Nad olid mul vast nii nädalakese juba nii ööl kui päeval õues "elanud" ja targemad teavad rääkida, et juba harjunud ja ka juurdnud astrid ja lõvilõuad kannatavad ära isegi kuni miinus 3 kraadi. Sellepärast nad ära istutasingi ning lisaks lubas lähipäevil palju vihma.
abivahend
täitanud füüsal
Ahjaa, füüsalid said juba varem õue. Ühel hetkel avastasin ühelt füüsalilt kobrutavad lehed. Asja uurides sain teada, et lehetäi või mingi muu söödik kallal. Siis olid nad mul veel kasvuhoones! Vedasin "täikotid" kiirelt õue ja pritsisin üle loodusliku taimehoolitsejaga (see on tehtud elupuu ja nõmm-liivatee ekstraktist). Nüüd on sellest 10 päeva ja tundub, et saime ühele poole nende söödikutega. Kuna osad kurgid olid kasvuhoones füüsalite kõrval, said nemad samuti oma jao taimehoolitsejast, sest osadel lehtedel olid samuti veidrad laigud.


Rikkalikult õitsev kirss
Tuhkurenelas pole sel aastal eriti õiterikas





No comments: