05 May 2017

Ehmatav kogemus

Täna hommikul pidin südari saama!
Läksin kasvuhoone ust avama ja võtsin katteloore maha, kui avastasin, et kurgitaimed end kõik lönti lasknud. Kusjuures alles eile ma nad kasvuhoonesse vedasin (sealjuures KÕIK 50 taime), et las harjuvad jahedaga, külmaöödel nagunii puhur puhub ja päeva peale kui päikest pole, jäävad loorid ümber.
Esimene mõte oli, et kas tõesti olen neist kõigist nüüd ilma? Olid nad ju nii ilusti kahekordse katteloori all (lavatsil, mitte isegi peenra pinnal), ööseks oli puhur ka käima pandud, kuna lubas vaid ühte soojakraadi. Lootus siiski jäi, et äkki neile on suured temperatuurikõikumised liiast ja ma sain oma õppetunni, aga nad siiski ärkavad ellu. Selle lootusega tuppa tagasi läksin. Daaliate järgi otsustades külmakraade kasvuhoonesse ei läinud (pole kunagi läinud puhuriga), sest need olid täiesti katmata ja peenra pinnal ja kui natukenegi oleks 0 kraadi olnud, oleks nende pealsed täiesti mustad olnud.
Kui siis tuli aeg poja vankrisse tuttu panna, jalutasin esimese asjana kasvuhoone juurde ja oh seda õnne ja rõõmu, nad olidki end trimmi tagasi ajanud. Lubasin neile pühalikult, et arvestades uue nädala ilmaprognoose, tassin nad täna õhtul tuppa tagasi. Venigu pigem veidi välja kui et vedru välja viskavad. Just sortidest oleks kahju, muidu jõuaks ju veel uued taimedki kasvatada, aga õue sain nö Felixi kurgid (mida Felix konserveerimiseks õues kasvatab), mis eelmisel aastal juba mulle väga meeldisid, kuna isegi veidi üle kasvades ei läinud nad "ümaraks" ja ei kasvatanud suuri seemneid sisse ning kasvuhoonesse tellisin 2 pakki seemneid Juhani puukoolist (Diamant). Eelmisel aastal kasvatasin ka neid esimest korda. Need taimed kasvavad aeglasemalt, kurgid on teistsuguse struktuuri ja magusama maitsega kui nt Adam või Alex, mida muidu ikka kasvuhoones kasvatanud olen. Ja sügisel annavad saaki oktoobrini, on vastupidavad niiskusele.
Selline lugu sel aastal :)
Aga muidu on kasvuhoones täna seis kena! Tomatid avavad õisi, füüsalitel ka õienupud näha, vast siis jäävad ikka kurgid ka ellu :D

No comments: