11 January 2017

Meie uued sõbrad

Sõbrad koos
Meie vana pesumasin teenis meid ausalt peaaegu 9 aastat, no või 8 ja pool. Maikuus, kui me kolisime, sai ta ostetud ja nüüd uue aasta alguses ta otsad andis. Vett sisse võttis, välja ka lasi, aga kuskil poole peal jäi programm seisma ja edasi ei läinud. Rääkides tuttava kasutatud kodumasinate müüjaga, pidi olema selle masina tüüpviga. Jääb siis üle vaid rõõmus olla, et meil see varem ei avaldunud. Lõpuks abikaasa viiski masina sellele tuttavale, et võibolla saab ta sealt mõne varuosa mõnele teisele masinale.
Meile aga sai uus pesumasin ja mulle ootamatult veel ka kuivati. Täitsa minu abikaasa moodi, et kui juba siis juba :) Muidugi ei olnud mul põhjust ka vastu vaidlema hakata. Kuivatist on meil juttu olnud küll, aga kui sul teda olnud ei ole, siis ei oska temast veel puudust tunda. Ilmselt kui oled ära harjunud, siis on jube keeruline ilma.
Mind tõttöelda jahmatas tolmu (ja ilmselt kangakiudude) kogus peale masinatäie kuivatust. Usun, et kui kogu pesu on vähemalt korra juba kuivatist läbi käinud, siis see kogus ehk väheneb, aga saame näha. Praegu kogu elamise pesu veel trumlist läbi käinud pole, niisama ju kappidest puhast pesu pesema ei hakka, aga eks vaikselt saab ring peale. Olgu muu pesuga kuidas on, aga saunalinad (eriti mõned vanemad), tegi trummelkuivati ikka väga mõnusaks pehmeks tagasi.
Tudeerisin nüüd ka riiete silte ja avastasin, et jube palju on riideid, mida ei tohi kuivatisse panna. No näiteks avastasin sellekohase märgi oma teksalaadsetelt stretspükstelt, lapse puuvillaselt velvetseelikult, laste retuusidelt, mis ei ole tavalisest puuvillasest trikotaažist, vaid sellisest libedast materjalist ja muidugi kampsunitelt. Ütleme nii, et oma püksid ja laste retuusid ma kuivatisse toppisin ja midagi nendega ei juhtunud. Eks tasahilju teen katsetuse mõne vana kampsuniga ka ;) ja mõned asjad jäävad ikka sellised, mida pesurestil kuivatada.

Kuivati filter peale esimest kuivatust,
kuivatis oli 4 saunaina :)
Filtripuhastus




No comments: