15 January 2017

Lõpuks ometi :D

enne
Lõpuks ometi juhtus see, et oli vaba moment hetkel, kui titt magas, ilm oli sobiv ja sai kasvuhone ära koristada. Kusjuures aega kulus umbes tund ja veerand. Siis oli kõik üles kakutud (no juurtega tegelikult taimed ei tulnud, eks juued tulevad siis kevadisel kaevamisel) ja ka lõkkesse veetud. Samuti õuest ära toodud kurgipeenra kate ja katteloor, mis sügisest saati seal "tuuldusid" :P. Vesihein oli endiselt kenasti roheline, kuigi seda kokku tõmmates oli aru saada, et ikka külmavõetud.
Igatahes võib nüüd rahuliku südamega veebruari keskel petuuniaid ja lihatomateid külvama asuda :)

pärast










lumi räästas



















Ja juhtus see kõik poja seitsmenda kuu sünnipäeval. Sel korral "paraadpilti" pole, küünaldega kook pärast vanni-sauna küll oli :) Päris huvitav tegelane, kasvatas neljakuuselt 2 hammast suhu ja siiani pole lisa tulnud. Ei, ma ei muretse, lihtsalt kuidagi veider. Aga isu on tal hea. Praegu on tal 2 nö tahke toidu söögikorda, hommikul köögivili (mille alla kuulub ka tatar :) ja õhtul nö magus puder, mis koosneb kas riisi- või hirsipudrust, mille peale on pandud tittede puuviljapüree. Täpiliseks, põsed punaseks või jalad karedaks ajavad hetkel: pähklid, maasikad, kaerahelbed, porgand.
Aga igavesti hakkaja tüüp. Jõulude ajal ju hakkas istuma, kohe peale seda roomama. Käpuli on palju, aga veel pole pihta saanud, kuidas käsi ja jalgu sättida, et käpuli edasi saaks. Ajab juba ka asjade najal püstiasendisse, küll mitte labajalgadel, vaid põlvedel.

1 comment:

Kaire said...

Meil ka kass toas, aga õnneks tomateid ja lilli ta ei söö, kui siis lilli vahel hästi vähe ja mulda ka ei kraabi pottidest, seega saan oma potipõllundust teha. Võibolla sellepärast ta ei puutu, et ta käib meil õues ka täpselt niipalju ja siis, kui soovib.
Sul on klaaskasvuhoone, ilmselt korralikult hermeetiline, et peaks talveks mõne luugi vm lahti jätma, et niiskus välja saaks, siis vast ei hallita. Ma ka teoorias ikka koristan sügisel kasvuhoone ära, sel aastal lihtsalt läks sedasi. Õnneks olen õppinud vabalt võtma :)
Kurke saaksid kevadel ka kasvuhoones ette kasvatada. Hakkab ikka veidi varem saaki saama ka õuest, kui veidi ette kasvatada. Ma õuekurgid külvan ca aprilli lõpupoole ja siis vastavalt aastale, millal nad ükskord õue saab istutada, aga vahel siis juba õitsvad taimed, sama suvikõrvitsetega. Kui taimed pole otse maapeal, vaid kuskil kõrgemal, siis elavad mais juba kenasti kasvuhoones.