04 February 2013

Nädalavahetus Pärnus

Möödunud nädalavahetuse veetsime Pärnus. Pikalt planeeritud 5 pere nädalalõpp. On lausa hämmastav, et see 20-pealine kamp püsis praeguse gripipuhangu ajal enam-vähem terve. Paar päeva enne minekut oli küll üks laps palavikus ja järgmine päev peale tagasitulekut tabas teist mädane angiin, kuid nädalavahetuse atraktsioonidest said kõik kenasti osa võtta :)

Kogunesime laupäeval keskpäevaks Eesti Autorite Ühingu Pärnu puhkemajja, pakkisime end lahti ja suundusime Pärnu jõele kalastama. Kohalikele kalameestele, keda muide oli jääl päris palju hoolimata tihedast lumesajust, oli see ilmselt üsna hirmuäratav vaatepilt, kui jääle valgus seltskond 11 täiskasvanu ja 9 lapsega. "Parkisime" end kalameestest viisakasse kaugusesse ja mehed puurisid jäässe mõned augud. Lastel jätkus kannatust vaadata, mida auguga peale hakatakse, suhtelislet lühikeseks ajaks, ent nad leidsid omale muid tegevusi.
Kaasa oli pakitud ka potitäis hernesuppi ja väike gaasiballooniga pliidike, kus supp soojaks teha. Suppi oleks ilmselt rohkemgi kulunud, isu oli kõigil imehea, aga sai teine otsa. Peale piknikku suundusid naised ja lapsed ööbimiskohta väikesele puhkepausile ja mehed nihkusid kalameestele lähemale, et ka mõni kala koju tuua. Saagiks oli 1 vimb, seega mitte just eriti rikkalik kalalkäik :)


Mina ja meie pere teine "kõhukas" käisime puhkepausi ajal Estonia termides mõnnamas. Helistas sõbranna, kel oli üle 2 termide voucherit ja nii me sinna sattusime. Kuna ma seal käinud ei olnud, oli päris tore teada saada, mida need termid endast kujutavad. Voucherid olid kolmetunnised, meile piisas pooleteisest. Siis naasesime ööbimiskohta ja hakkasime vaikselt õhtusööki sättima. Mehed olid ka selleks ajaks kalalt tagasi jõudnud ja lapsed uinakud teinud (kes tegid).
Õhtu oli meeleolukas. Oli saun, oli tuurašašlõkk (imemaitsev muide) ja palju nalja. Värske õhk ja saunaprotseduurid olid hästi oma tööd teinud, esimesed täiskasvanud andsid unele alla kella 10 paiku, mina suundusin unemaale kell pool 11, järgmised pool 12 ja viimased vaprad umbes kella poole 1 ajal, mis selle seltskonna puhul on täielik ime, sest harilikult läheb meil ikka nii kella 4-5-ni.

Pühapäeva hommikul pakkisime end kokku ja suundusime Terviseparadiisi. Andis tunda, et haigused on liikvel. Üsna vähe rahvast oli, enamus kapid tühjad ja soojades vannides pidevat ruumi. Meile sobis see hästi. Suuremad lapsed käisid torudes, väiksemad basseinides ja nii see 3 tundi möödus. Kui me lõpuks autosse jõudsime, ei läinudki palju aega, kui autojuht suure vaevaga silmi lahti hoidis ja rooli keeras ja kogu ülejäänud autotäis magusasti magas. Lapsed olid aktiivsest nädalavahetusest küll hirmsasti väsinud, aga ka väga rahul. Endale kulus samuti hea seltskond ja vees logelemine ära.

No comments: