24 October 2012

Kirke 7

Aeg lendab ja juba ta saigi 7. Suuremat sorti pidu tuleb pühapäeval, kus on koos nii lasteaiakaaslased kui sugulased-sõbrad. Õnneks käib suurem trall kodust väljaspool. Valisime kohaliku spordihoone variandi, kus laste tantsutrenni treenerid lastebandega tegelevad. Usun, et tuleb väga vahva! Pärast jätkub sugulaste ja sõpradega pidu kodus, kui just lapsed end nii väsinuks pole jooksnud, et vanemad otsustavad nendega koju minna :)

Kirke on endiselt rõõmsameelne, siiras ja empaatiavõimeline laps. Iseloomust tal samuti puudust pole. Hakkas septembris muusikakoolis käima. Ta teadis, et peab hakkama iseseisvalt käima, ent tahtis sellest hoolimata ikkagi väga-väga minna. Siiani on päris kenasti sujunud. Endal oli küll esimestel kordadel, kui ta üksi pidi minema, hirm naha vahel, et kuidas ta seal küla vahel ikka niimoodi üksi kõnnib, aga eks koos lapse kasvamisega tuleb ka endal "kasvada" ja lasta lapsel iseseisvuda, nii raske kui see ka ei ole.

Muusikakoolis käima hakkamise "ettekäändel" sai ta omale ka telefoni. Kätte sai ta selle juba septembri keskel, kuid see oli ka meie sünnipäevakink talle. Tahtis ta kangesti Lotte telefoni ja selle ta ka sai. Lausa uskumatu, kuidas lastel tänapäevaste tehnikavidinatega üldse probleemi ei ole. Lotte telefon on laste nutitelefon, ent ei helistamine ega pildistamine ei valmistnaud talle mingit raskust, mis iseenesest muidugi on tore. Alguses kartsin ka seda, et telefon kujuneb selliseks mänguasjaks, mis pidevalt näpus on, kuid õnneks pole ka nii läinud. Telefon on tal koos teiste muusikakooli asjadega seljakotis ja seljakott on lasteaias kaasas kolmel päeval nädalas. Ülejäänud ajal kodus kapis. Hea, kui kellelgil (lapsel või meil) tuleb aegajalt meelde vaadata, kas ikka aku ka veel täis on :)

Endiselt meeldib Kirkele joonistamine, seda teeb ta vabadel päevadel tundide kaupa. Ka meisterdamine (lõikumine-kleepimine, pärlitest ehete valmistamine jmt) on talle meelepärane ning trennis käib samuti rõõmuga, seega üsna aktiivne ja tegus laps. Ja nagu pildilt näha, siis meeldib talle ka poseerida ja kollane värv :)


No comments: