17 January 2011

Tapeetimisest

Nädalavahetus möödas ja tapeet ikka rullis. Kahju, nii kahju... seda enam, et tuleval nädalavahetusel oleme äia sünnipäeval ja sealt edasi on mul laululaager ja üksi pole mees harjunud tapeeti panema.

Juhtus selline asi, et laupäev tundus sobiv päev minna sisseoste tegema, ikkagi kõik poed sooduskampaaniaid täis ja mitte vaid neile asjadele, mida hetkel tarvis pole, vaid ka neile asjadele, mida hädasti tarvis on, nt mulle oli tarvis saapaid ja mehele tumedaid pükse. Asutasime end siis kell 11 teele, lootuses paari-kolme tunniga hakkama saada, et siis tapeetimisega alustada. Välja kujunes aga sedamoodi, et koju jõudsime peale kolme ja olime nii väsinud, et kohe üldse ei tulnud "vaimu peale" tapeetima hakata. Hea seegi, et poeskäik asja ette läks - minu dilemma, kas valida praktilised (st suhteliselt madala kontsaga saapad) või kõrge kontsaga saapad, tipnes kahe paari saabaste ostuga; mees leidis ka 2 paari sobivaid pükse ning lisaks 2 triiksärki. Tõeline hulgiostude päev :P Samas, kui asjad on sobivad ja saad tavapärase hinna eest 2 tk, siis on ju hästi, pikemaks ajaks shopinguga rahu majas.

Järgmiseks läksime plaadipoodi. Ei ole lihtne leida plaate, kui sul on mingi nägemus, no nagu mul hetkel, et tulevased köögi plaadid ei tohiks olla liiga läikivad, võiksid olla mõõdus 30*60 cm, rohelised või rohekad ja mingi suure motiiviga (lill või liblikas või mingi abstraktne kujund). Uskuge, selliseid plaate ei ole meile veel ette sattunud! Õigemini esimesest poest mingi variandi leidsime ja ma ei välista, et kui viimane plaadipood Tartus on ka läbi vaadatud, siis me sinna esimesse tagasi pöördume. Eriti hea nali on see, et kui siis vaatad nö laiema pilguga ja väljud oma kontseptsioonist, siis jäävad silma beežid ja tumepruunid plaadid :P Siin mängib ilmselt kaks asjaolu, esiteks see, et need on meie lemmiktoonid ja teiseks see, et kuna need on laialt kasutatavad toonid, on nendes toonides kõige enam plaate.

Peale nii kurnavat "väljasõitu" me tapeedipanekuni kahjuks ei jõudnud, mis meile pühapäeval kurjalt kätte maksis. Nimelt, kui siis pühapäeva hommikul kella üheteistkümneks olime valmis tapeedipanekuga alustama, ilmnes häiriv asjaolu. Köögi tapeet on nii hele ja õhuke, et seina sisse tekkinud mõra paistab sellest lihtsalt läbi. Nuta või naera! Ei jäänudki muud üle, kui mehel pahtel välja otsida ja mõrad kinni pahteldada. Kuna aga pahtel tahab kuivada, siis on seda kergelt lihtvida tarvis ja peale seda veel 2 korda kruntvärviga üle värvida, võite ise arvata, et pühapäev sai enne otsa, kui kõik need asjad valmis oleksid saanud. Ega muud pole kui et - ju siis pidi nii minema!

No comments: