13 May 2010

MULD

Eile, peale ligi kahenädalast ootamist, saabus meile MULD. Ja seda on päris palju ;) Abikaasa hirm, et mulda ei jätku kasvuhoonegi jaoks, aga on ju vaja veel ka muru külvata jmt, oli täiesti põhjendamatu. Eile, kui olime ühe poole kasvuhoonest mulda täis vedanud (ma täpselt ei lugenud, kuid seda oli ca 20 aiakärutäit), ei olnud mullahunnik sugugi vähenenud :D

Täna veame täis teise poole kasvuhoonet ning homseks jääb viinamarjadele mõeldud kasvuhoone osa. Laupäeval üritaks kile peala panna, kui vähegi ilma on. Sooja lubab tublisti, kuid kahjuks ka vihma. Ma siiralt loodan, et sel korral sajab vihm kuskil mujal, kui meie juures.

Nädala lõpus algab Thuni kalendri järgi jälle istutamiseks sobiv aeg. Siis saab hakata otsast tuulekojast asju välja istutama. Kõigepealt nt lilled, mis väikest öökülma ei karda (nt Hollandi iirised ja põõsasastrid ja tagetesed). Soovi korral võib amplitesse ja rõdukastidesse ära istutada ka ripp-petuuniad, et neid siis õuega harjutada - hommikul õue, õhtul tuppa... (Mitteripp) petuuniad peavad oma aega veel tuulekojas ootama, sest peenralt neid ju tuppa tuua enam ei saa :D Ja kui miskit saab ära õue istutada, saab viimased ettekasvatatud asjad ära pikeerida - lõvilõuad ja suvifloksid (viimased on alles nüüd hakanud üles tulema, kuigi said külvatud aprilli keskel, täielik müstika).

1 comment:

Kaire said...

Tänan-tänan :) Just üleeile avastasin, et olid oma blogi ka uuesti lahti teinud. Hea meel kohe oli!
Mis aeda puutub, siis veel 7 aastat tagasi olin maru kuri mehe peale, kui ta oma majaehitamise jutuga tuli... siis harjusin ära ja hakkasime ehitama ja siis kui juba majas olime, ei kujutanud enam ettegi, et pole väikest maalapikest ja kasvuhoonet.
Lapsepõlves vihkasin ka rohimist ja kõplamist, sest siis sunniti, nüüd teen oma lõbuks ja on nii lahe - ilmselt umbes nagu Sul käsitööga :)