27 April 2010

Tomat läks õitsema

Täna hommikul avastasin tomatil esimese õie :) Nii lahe.
Nüüd on vaja kohe tõsiselt kasvuhoone lõpetamine ette võtta. Maipühade ajal me kile pealepanemisega kahjuks tegeleda ei saa, kuna otsustasime maale sõita. Samas on see natuke kasvuhoonega ka seotud. Nimelt läheme kauaoodatud kõdusõnnikut tooma, lisaks sellele ka puuduolevaid kuuski. Järgmisel nädalal ehk saabub ka mullakoorem, mille tellisime. Läheme kasvuhoone osas selles mõttes füüsiliselt kergemat teed, et mitte ei hakka söötis maad üles kaevama, vaid katame selle peenrakattega (või ajalehtedega, pidi sama tõhus olema, aga samas mädaneb aastaga ise ära, vastupidiselt peenrakattele), toome sinna peale uue mulla ja kõdusõnniku segu ning sinna istutame taimed.

Täna õhtul üritan õues ära külvata lupiinid ja aedrukkililled, ümber istutada tuulekojas õitsevad daaliad (lihtsalt suurematesse pottidesse) ja võibolla ka ära pikeerida põõsasastrid. Nende viimastega pole küll kiiret, aga kui sajab ja õue ei saa, siis võib seda teha. Veel peaks kasvama panema väikesed gladioolid. Kui ostad gladioolid on need nii ilusad suured sibulad, aga sügisel üles võttes on uus sibul päris kidur. Mõtlen, et kui need väiksed sibulad varem maha panna, et kas ta jõuab uue sibula siis suurema kasvatada? Sel aastal ostetud sibulaid ma nii vara ette kasvatama ei hakka. Võibolla panen üldse otse õue.

Lõpuks ometi on ninad mullast välja pistnud ka mu udupeened sordi-hüatsindid. Hetkel küll veel vaid 4 tk, aga kui esimesed tulid, ju tulevad siis ülejäänud ka, kokku sai maha ca 15 tk.

Roosidega on vist täbarasti. Ma lõplikult pole veel lootust kaotanud, aga üleliia optimistlik ka pole :P

Laupäeval istutasin ümber kõik oma 45 petuuniat. Ma küll ei tea, miks mul neid nii palju peab olema, aga las nad olla, kui nad juba on :)'

Eile läksid lapsed üle 2 nädala lasteaeda. Õnneks mingeid intsidente seoses sellega ei olnud. Ja kätte on jõudnud aeg, kus nad 2 korda päeva jooksul lasteaias õues käivad, st, kui mees neile eile järele läks, olid mõlemad õues mängimas. Läksid koos koju (emme laulis jälle :P), sõid ning läksid jälle õue. Oi, kuidas see mulle meeldib, et lapsed nii palju saavad/ tahavad õues olla.

No comments: