04 April 2010

Esimesed kaks tundi aiatöid tehtud

Täna hommikul asusime neljakesi majaümbrust koristama. Lapsed viisid lume alt välja tulnud mänguasjad liivakasti ja hakkasid seal asjatama. Samuti tegi issi nende kiigu korda, mille nöör katki oli ja millest kogu talve räägiti, et niipea kui kevad käes, saab kiik korda. Saigi!

Mina lõikusin vaarikapeenrast välja vanad oksad ja jõudsin järeldusele, et midagi pean ma vaarikatega ette võtma. Eelkõige nende väetamisega, sest see pole normaalne, et 3 aastat tagasi puukoolist ostetud vaarikad pole sentimeetritki kasvanud. Uued võsud, mis on tulnud, on sama väikesed, ca 15 cm ja marju pole ma nende küljes veel ka kohanud. Isa saadetud sorditud vaarikad olid eelmisel aastal päris ilusad, aga tundub, et maa on meil siin nii lahja, et nüüd on nemadki kiduramaks jäänud. Kuna kõdusõnniku toomine ei sõltu eriti minust, vaid sajast muust asjast, siis otsustasin, et seniks, kuni selle saab, toon vaarikatele kanasõnniku graanuleid.

Järgmiseks puhastasin maapirnide kuivanud pealsed ja kaevasin söögiks ka nende mugulaid. Mulle need väga maitsevad, lapsed söövad ka hea meelega.

Siis tegin tiiru eelmise aasta lillepeenardes, kiskuskin välja varred, mis olid veel peenardesse jäänud ning avastasin oma suureks üllatuseks, et sidrunmeliss, mille pakile oli kirjutatud, et see on üheaastane taim, on väikesed värsked lehed juba välja ajanud. Seega saan varsti värset sidrunmelissi teed teha. Väga mõnus! Lisaks avastasin, et kipslill, mida ma teadsin olevat kui kaheaastast taime, et ühel aastal kasvab, järgmisel õitseb, et ka see on nüüd kolmandal aastal uued võrsed vanadest juurikatest ajanud. Suvel paistab, et kas see on nüüd siis teine teine aasta või uus esimene :P

Roosidelt kuuseoksi veel ei eemaldanud. Lugesin, et kate või kuuseoksad on õige aeg eemaldada siis, kui krookused õitsema hakkavad. Kuna mul endal krookuseid pole, siis pean teistelt uurima, kas juba õitsevad :) Nartsissid on küll lausa minimalistlikud alles, osad alles pool cm maapinnast väljas, tublimad ca 5-6 cm.

Abikaasa puhastas kuusehekist suuremad kuivanud rohukõrred ja üldmulje sai krundist kohe palju ilusam. Eile sai linnast ära toodud ka kasvuhoone kile, lipid kile kinnitamiseks ja liistud majale, mis tuleb paigaldada veel enne laudist. Seega, kui ilmad lubavad, hakkame peale tööd täiega õues müttama. Täna püsisid lapsed meiega koos õues ligi 2 tundi, see annab lootust, et ka peale lasteaeda viitsivad nad meiega koos veel õues olla.

No comments: