10 April 2010

Haigused

Oi, kuidas tahaks praegu õues olla: päike särab, sooja üle 10 kraadi, no mida sa hing veel ihkad 10. aprillil? Aga nagu ikka, jäävad lapsed neil puhkudel haigeks, nuuks.

Täna hommikul ärkas Grete palavikuga 38,1, kuigi eile mingit palavikku ei olnud. Jätsin nad eile lasteaiast koju, kuna neil oli väike nohu ja köha, et turgutan nad esmaspäevaks terveks, aga nüüd siis hoopis nii. Kirkel siiani veel palavikku pole, köha pole ka hulluks läinud, nohu hakkab taanduma. Aga fakt on see, et esmaspäeval Grete lasteaiaküps pole ja kui tema jääb koju, ei ole mõtet ka Kirket veel viia. Nii, et esmaspäeval jääb ilmselt koju Tõnis, teisipäevaks ehk saame lapsehoidjaks Tõnise isa ja kui kolmapäeval veel vaja, siis pean ise jääma, sest Tõnis läheb siis Soome komandeeringusse.

Muidugi oleks kõige lihtsam mul endal haigusleht võtta, aga endal on kuidagi paha tunne, kui oled nädala tööl käinud ja siis kohe koju jääd, kuigi eks see ole kõigile teada, et kahe väikese lapsega on see paratamatu. Sel korral ehk saame veel nii korraldada, et ma ei pea koju jääma ja loodame, et järgmist korda sel kevadel enam ei tule. Juuni algusest on nad nagunii plaanis koju jätta.

Ma naiivselt mõtlesin, et kui märts on läbi, siis on haigused seljatatud, aga nii palju haigeid korraga kui praegu, pole mu tutvusringkonnas kogu talve jooksulgi olnud.

Vähemalt sain eile vennanaisele sünnipäevaks plaanitud pontšo kudumise osaga ühele poole. Nüüd kohe lähen panen tükid venima ja homme ehk jõuan kokkugi õmmelda. Peale kokkuõmblemist saan katsetada, kas lisan ka veidi pärleid vmt.

PS! Vaarikatele ostsin kanakaka-graanuleid. Kuna need sobivad ka kõigele muule, said oma jao kätte ka kõik marjapõõsad, õuna-, ploomi- ja kirsipuud. Kõdusõnniku toomise plaan on ka jõus, aga usun, et see saab teoks kuskil mais.

No comments: