19 October 2009

Esimene lumi


...sadas meil maha 12.10. Sadas kogu päeva, aga järgmiseks hommikuks oli siiski kõik läinud. Aga kuna ei saanud kindel olla, et ei pööragi ära külmaks, käisin lume alt daalia juuri, gladiooli ja Hollandi iirise sibulaid üles kaevamas. Nendega peaks nüüd midagi ette võtma, hetkel nad kuivavad endiselt tuulekojas. Olen aru saanud, et gladioolisibulad ei pea jahedas olema, need võib vabalt ka tuppa kapi otsa panna, daaliad peaks turba vmt sisse panema ja ikka jahedasse sokutama. Daaliate koha pealt ma muidugi väga kindel pole, et need ülde alles jäid, ikkagi paar külma ööd käisid neist üle ja lehed olid täitsa külmavõetud. Gladioolid olid küll nii sügaval, et nendega ei juhtunud kindlasti midagi. Gladioolid on palju tütarsibulaid ajanud, sellised tillukesed on nad. Eitea, kas ma peaks nad põhisibula küljest ära noppima või mis?
Mis siis veel teoksil on? Eelmisel nädalal alustasin "projektiga" nukuriided. Mõtlesin lapsele sünnipäevaks nukkudele riideid õmmelda. Igavene nikerdamine. Endale on oluliselt lihtsam õmmelda :P Mul oli plaan palju-palju asju teha, aga arvestades ajaressurssi, siis hea kui ma need väljalõigatud asjadki valmis saan. Välja on lõigatud 3 nö toakombet (2 neist ka valmis õmmeldud), 2 Lotte kleiti ja ühed traksidega püksid ja ühed kummiga püksid. Ülejäänud asjad on kokku traageldatud, seega suurem osa tööst on siiski juba tehtud.
Aga kui vähegi ilma tuleb, tahaks õues ka kaevetöid teha, st viimase jupi aiamaad ja kasvuhoone aluse maa labidaga lihtsalt ümber pöörata, et pealmisest kõvast koorikust lahti saada kevadeks. Meie hea plaan kõdusõnnikut tuua, läks kahjuks vett vedama, kuna auto jäi ilma koormata järelkäruga porisse kinni, seega koormat ei hakatud katsetamagi. Loodame siis kevade peale.

No comments: