01 November 2008

Kas viinamarjad on hapud?

Maja on tore, isegi suur maja. Aga kui tuled kahetoalisest korterist, kuhu köögimööbel maha jääb ja mööblit juurde ei osta, siis jääb kappidest selgelt puudu.
Meil on majas 3 garderoobi - meie magamistoa juures eraldi ruumina ning lastetoas ja esikus garderoobikapina. Kuna kahes viimases peaks riiulite- ja sahtlisüsteemidele lisaks soetama ka liuguksed, mõtlesin alustada magamistoagarderoobist. Kolides sai sinna ühte seina toru kinnitatud, kuhu vähemalt riidepuud riputada ja see teenib end hästi. Kuid ikkagi on asju, mis tahavad sahtlit või riiulit. Niisiis mõtlesin uurida, et palju need korvidega garderoobisüsteemid maksavad. Üks tuttav rääkis, et tema mees ehitas seinasuuruse süsteemi ehituspoes müüdavatest osadest mõne tuhande eest valmis. Olin optimistlik, kuna mul on magamistoa garderoobi vaja vaid kahte püstakut korvsahtleid.
Täna käis Tõnis ehituspoes ja vaatas lisaks muudele asjadele ka nende süsteemide hindu. Mõne tuhande eest ei saa ikka kohe mitte midagi. Tuhnisin siis veidi netis ja leidsin, et need kaks püstakut läheks mulle maksma suurusjärgus 7000 krooni. Lahe! Just see raha vedelebki meil jumalamuidu kasutamata.
Mis on alternatiivid? Oodata ja koguda? Tõnis ehitab ise riiulid? Osta kapp või kummut.
Mida rohkem ma selle viimase variandi peale mõtlesin, seda parem see idee tundus. Esiteks, kuna meil endiselt pole siseuksi, ei kaitse mitte miski garderoobi tolmu eest, seetõttu oleks ju kapp hea küll. Teiseks, netipoodides ringi vaadates trehvasin kapi (õigemini kummuti) peale, millel oleks ka hiljem kasutust. Et praegu paneks ta garderoobi ja saaks mõneks ajaks kapipuuduse lahendatud ja hiljem saaks seda kasutada, kas sauna eesruumis (kuhu tuleb nagunii siseviimistlus männipuidust), mõnes lastetoas või külalistetoas. Selles mõttes nagu ka investeering või nii.
Nüüd vist jääbki nii, et ostame selle kummuti ära ja kui kunagi jaksu rohkem ja kappi kuskil mujal tarvis, jääb võimalus garderoobi valmislahendus tellida (sellisel juhul, ma arvan, räägime me suurusjärgust ca 30 000 krooni).
Et siis, kas viinamarjad on hapud - tahtsin korvsüsteemsahtleid ja kui neid ei jaksa, siis jõuan järeldusele, et kapp ongi parem :P
Kapp ise oleks selline

No comments: