29 May 2008

Arengud aias

Millega me siis vahepeal tegelenud oleme? Tõnis tegi käepärastest vahenditest Kirkele kiigu riputamiseks aluse. Ilma kiigeta nägi see eriti jube välja, nagu poomispuu. Koos kiigega ta ka just eriline disainielement ei ole, aga vähemalt on aru saada, milleks selline asi ehitatud on. Ja oma otstarvet täidab ta hästi, Kirke jändab kiigega iga päev päris pikalt, muidu ta ei taha eriti õues olla, 20 minutit ja juba küsib tuppa. Ja kuna kiik on kohe aiamaa kõrval, on ta mul hästi silma alla ka ja saab ka jutustada, mis Kirkele eriti meeldib. Pildilt näeb asi välja järgmine: seal tagapool paistab see kiik, aga eespool on näha, milline me majaümbrus tegelikult välja näeb, grill ja sellest eespool olev hunnik asuvad näiteks terrassil ;)
Tõnis pani ka kirssidele ja mõnedele õunapuudele (niipalju kui võrku jätkus) võrgust ringid ümber, et vähemalt üritada vältida teistkordset puude ärasöömist. Veidi tuleb võrku juurde osta, sest kõigile õunapuudele ei jätkunud, aga nad kõik on meile kallid, enda lemmiksordid ju ikkagi, seega tuleb pingutada. Ahjaa, üks puu on veel vaja osta ka - Kuldrenet - seda eelmisel aastal ei olnud, kui ostmas käisime, saatsingi just täna Juhani puukooli meili, et kas neil praegu on, sest nii meile öeldi, et kui on, siis kevadel, et see ostetakse kiirelt ära. Ootame, mis vastus sealt tuleb, igaljuhul mai algul neil veel ei olnud, siis käisid Tõnise vanemad seda sealt otsimas.
Teisipäev on meil linnapäev, siis on Kirkel laulutund ja siis ma aeda ei jõua. Sel korral oli üldse pikk linnapäev, sest lisaks Kirke laulutunnile oli Gretel ortopeedi ja neuroloogi ajad. Perearst saadab oma nimistu lapsed igaks juhuks eriasrstide juurde kontrolli, Gretega on kõik kenasti.
No ja siis käis Tõnis eile mu sugulasele Ihastesse tööstsulikku tolmuimejat, mida ehituse ajal kasutasime, ära viimas ning sealt saadeti mulle ports tomatitaimi. Mul tegelikult ei olnud üldse plaanis sel aastal tomateid muretseda, sest kasvuhoonet mul ju pole. Nüüd siis kaevasingi täna järjekordse jupikese peenramaad, kuhu Tõnis õhtul mingi karkassi peale ehitab, et saaks katteloori peale laotada, kui vaja. Eks näeb, kas neist mingit saaki ka tuleb.
Ah jaa, mingi päev külvasin veel kasti põõsasastreid ja levkoisid. Mõtlesin,e t kuhu mul ikka kiiret, et võin ju ise külvata ja oodata, millal nad kasvavad, mitte turult tooma minna. Saab näha, kas need lillekesed õiteni ka jõuavad või tuleb enne tali kätte.
Tuleviku tarbeks panen kirja aedoasordid, mis sel aastal maha said, neid on lausa kolm: neljast pakist 2 olid Dalema "Sonesta" (kollane), üks pakk Suvipiha Neckargold (kollane) ja üks pakk Sestoni "Lemmik" (roheline).

No comments: