11 March 2014

Taimedest ja titest


Täna olime Gretega usinad. Pikeerisime lilli (võõrasemad ja petuuniad) ning külvasime juurde (lõvilõug ja tageetes). Nädalavahetusel on viljapäevad, siis tuleb sama teha tomatite ja paprikatega. Selleks ajaks ilmselt valmib ka mu teine taimelamp, siis saavad kõik tomatid-paprikad mõnusalt lambi alla ja enamus lilledest ilmselt ka. Aga kui kõik ei mahu, siis on võõrasemad esimesed, mis sinna ei saa, sest need nagunii on kaheaastased ja heal juhul lähevad õitsema augustis, septembris või alles järgmisel kevadel.

Vaja oleks ette võtta püsi(kevad)lillede peenra korrastamine. Seal on sügisest päevaliiliate ja iiriste vanad lehed, nende vahelt piiluvad ülestulnud tulbilehed. Tulbid on erakordselt suured. Ei teagi, kui kõva külma tulbid kannatavad, kas peaks neid järgmise nädala hirmus katma. Siis lubab mõnel ööl jälle kümmet miinuskraadi. Mis selles mõttes on tore, et 23.03 jõuab kätte meie suusareis (hahahaa!). Vaatasin, et ka Soomes lubab järgmisel nädalal veidi jahedamat nagu ka meil, mis annab lootust, et ehk ikka saab ka suusatada, kuigi, isegi kui ei saa, läheme kohale ikka, lihtsalt siis teeme midagi muud :) Tegelikult saab ju praegu veel Eestiski mõnes kohas suusatada...

Karmen on meil nõuks võtnud nüüd kõike korraga tegema hakata. Alles ta hakkas roomama (kusjuures alles mõned viimased päevad on sellised, kus tal meelde tuleb, et ta saab ise igale poole), käpuli ajab ta ka juba mitu nädalat, kõige värskem asi on käpuli asendist istuma minek. Seda päris istumiseks veel nimetada ei saa, aga väga pikalt ilmselt enam ei lähe. Mis ongi hea, siis saab vankrikorvi istekäru vastu vahetada. Ta mahub küll veel korvi magama, aga kui tahaks sellisel ajal temaga jalutama minna, kui ta ei maga, siis on vaja, et ta istuks. Ka reisile minna oleks juba hea ilma vankrikorvita. Aga hambaid tal veel ei ole, mis muidugi ei takista eriti hea isuga laps olemast :)

No comments: