17 March 2014

Suusareisi ettevalmistustest

Laupäeva õhtul tuli mõte, et võiks lastega pühapäeval Kuutsemäele minna. Mõte tuli tegelikult sellest, et nädal enne seda töökaaslane soovitas, kuna nädalavahetuseti on Kuutsekal lastele tasuta suusakool. Kuid kuna eelmisel nädalavahetusel olid meil mõlemad päevad hõivatud, ei saanud minna. Viimasel nädalavaehtusel olid lapsed laupäeval sõbra sünnal, kuid pühapäev oli täiesti kodune. Nii saigi mõledud, tehtud!

Treeneriks oli tore noormees. "Tunnis" lisaks meie tüdrukutele veel üks noormees. Tore on see, et kummalgil ei olnud ega tekkinud mingit hirmu. Veidi pelgasin, et kui nad mäesuusasaapad (mis on ju tegelikult üsna kobakad) jalga saavad, nende entusiasm raugeb. Õnneks nii ei läinud. Treeneri sõnul olid nad tublid, soovitas enne reisi ühe tunni veel võtta, siis oleks lisaks sahkas sõitmisele pööramine ka selge. Hetkel on lapsed maal, tulevad koju kolmapäeva õhtul, ehk neljapäevaks võtan neile eratunni.

Viimaseks ettevalmistuseks oli veel vaja mulle ja Gretele suusapükse. Ma tegelikult omale juba ostsin komplekti, aga selle püksid on küll ääretult ilusad, ent suusatamiseks pisut kitsad. Piinlik lugu küll, aga kuna jope oli täiesti paras ja komplekti värvid mulle nii kangesti meeldisid (ja suuremat numbrit poes lihtsalt ei olnud), siis nii see ostetud sai (ja ma üldse ei kahetse, sest need imelised kollased püksid sobivad suurepäraselt näiteks Karmeniga jalutamiseks). Niisiis ostsin ühed pisut suuremad püksid suusatamseks juurde. Hull lugu oli aga Grete pükstega. Nuta või naera, aga kõik poed on märtsi keskpaigaks talveasjad ammugi kokku pakkinud ja saadaval on vaid kevadriided. Muidugi ei saa poodidele seda pahaks panna, aga kui sul on pükse vaja, siis ikka ju tahad, et saaks esimesest poest. Lõunakeskusest ma igatahes pükse ei saanud (viimastesse poodidesse sisenesin küsimusega, kas teil mingeidki pükse suurusele 116 on :). Hiljem läksin kaubamajja ja seal ühes spordipoes 1 paar oli. Ja kuigi need ei olnud ideaalsed (ilmselt jäävad Gretele laiaks), siis ära ma nad ostsin.

No comments: