06 December 2013

Piparkoogid

Selle aasta esimene piparkoogitegu
Üleeile tegid lapsed selle hooaja esimesed piparkoogid. Tainas tuli siis poest nagu ka materjal järgmise taigna ise tegemiseks. Täna tegingi oma elu esimese piparkoogitaigna. Tõele au andes muidugi mitte päris otsast lõpuni ise, st kasutasin poest soetatud suhkrusiirupit, mitte ei kärsatanud suhkrut ise, samuti kasutasin Meira piparkoogi maitseainesegu. Retsept Nami-Namist.

Veel täitsa soe minu esimene
piparkoogitainas
Ja mõni valmis piparkook
Kuigi taignal soovitatakse  üleöö seista lasta, oli lastel nii kange tahtmine uued piparkoogid teha, et lubasin poole taignast neil täna ka ära vormida (valmis tainas oli seisnud 6 tundi). Ülejäänud teevad homme või ülehomme ja saame näha, kas on maitsevahe tunda. Grete maitses tainast ja teatas: "Päris okei!" On ikka sõnavara :)

Piparkoogid tulid sellised pehmemapoolsed, eriti kui taigen jäi paksem. Kui ma üldse piparkooke söön, siis selliseid õhukesi ja krõbedaid, mitte pakse ja pehmeid, mis küpsiseid meenutavad. Aga puhta võiga tehtud taigen on ikka parem küll kui poest ostetud margariinitaigen, see on nüüd tõestatud (tegelikult oli see muidugi juba enne tõestamistki teada)! Õnneks sobis lastele see taigen samapalju kui poe oma, mistõttu olen nõus neile seda täpselt niipalju tegema, kui neil on himu piparkooke küpsetada ja ära süüa. Kurvem lugu on ju minu tehtud ketšupiga, mida nad poe ketšupiga võrreldes niipalju kehvemaks peavad, et üldse ei söö :) Üldiselt tundub, et see aasta on esimene, kus neil endil on tõeline soov ise piparkooke teha, tüdinemata poole peal ära. Pool kilo taignet kahepeale kätte anda on just parasjagu. Seega ühest retsepti järgi valminud taignakogusest saavad nemad 2 korda piparkooke teha.


No comments: