01 June 2013

Virr-varr

Viimased päevad on päris kiired olnud :)
Neljapäeva õhtul muusikakooli kevadkontsert, reedel lasteaia lõpetamine ja laupäeval sellele pühendatud pidu Põltsamaal, kuna vennapoeg lõpetas samuti lasteaia.

Esimese muusikakooli-aasta lõpetas Kirke eeskujulikult kiituskirjaga. Emasse - mina tegin seda aastal 1986 - issand, sellest on juba 27 aastat  :D. Kiituskirjad anti kätte peale kevadkontserti, väga armas, et sedasi pidulikult! Kuna eelmisel nädalal ei saanud õpetaja tundi teha, kutsus ta Kirke tundi teisipäeval (4.06), siis saab ta ka tunnistuse ja mõned lood suviseks harjutamiseks. Pildil on ta muusikakoolist "leitud" sõbrannaga, kes õpib viiulit ja kelle perega nüüd läbi tüdrukute meiegi tuttavaks oleme saanud. Imetore pere kolme tütrega :)

Lasteaia lõpupidu oli imearmas. Kuigi Kirke laasteaia"karjääri" algus oli pisut konarlik, kujunes see 5 aastat väga toredaks. Õpetajad olid lihtsalt suurepärased ja meie koostöö oli igati last toetav. Tegime õpetajatele mälestuseks dvd-de komplekti kõigi ülesfilmitud laste pidudega. Lõpupidu ootab Tõnisel veel lõikamist, valmides jõuab seegi ja läbi aegade meie tehtud pildid nendeni. Nii on neil soovi korral võimlik meenutada aega 2008-2013 koos selle lennu Põngerjatega.

Lastekaitsepäev möödus Põltsamaal. Sealses lossihoovis oli selle puhul igati tore üritus korraldatud. Pisut ehk pikale venitatud, kuid polnud ju kohustust lõppu oodata. Saime osa ka mõlema vennapoja esinemisest - vanem vennapoeg mängib rokkansamblis basskitarri ja noorem õpib viiulit.Väikeste viiuldajate kontsert oli eriti armas, seal tuli eriti selgelt esile, kui visalt viiulimäng edeneb. Aga lapsed olid kõik nii vaprad.

Nüüd lubab kolmapäevani superilmasid (vihmavaba, 26 kraadi sooja). Selle ajaga tahaks aia täiesti korda saada, see tähendab seda, et kõik peenrad on korraga korras, mitte nii, et see ots, millest alustasid, jõuab enne rohtu kasvada, kui viimaste peenardega lõpetad. See on täiesti teostatav, kui ilmateade ainult alt ei vea :) Peet ootab juba harvendamist, redis on söögiküps, sibulapealsed omast käest (mitte, et see minusugust sibulapõlgurit kuidagi kõnetaks, kuid abikaasa rõõmustab), herne-, porgandi- ja oapeenar tahavad kobestamist ja rohimist. Ahjaa, ja kaalikataimed on veel ostmata...

Kui kõik läheb plaanipäraselt, peaksid lapsed neljapäeva õhtul vanaema ja vanaisaga maale sõitma. Ei teagi, mida siis oma ajaga üksi peale hakkan, harjumatu :D Äkki õmblen midagi, kui aed korras? Näis!

No comments: