25 June 2013

Edenemisi on märgata

Seda eelkõige muidugi ehituse vallas. Suitsuahju vundament sai valmis 18.06, et ta saaks kenasti nädalake kivistuda enne müüride laduma hakkamist. Vihmade tõttu on talle katus peale ehitatud ning seetõttu mul sellest pilti pole.

Ka terrassi alus on korrastatud, et niipea, kui abivägi kohal, saab metalltalad postidele tõsta ja kui jääb aega, sealt ka edasi ehitada, aga see sõltub juba ilmataadist, kui lahke ta meie suhtes on (kas saadab lubatud vihmad mujale). Esimene prioriteet hetkel on siiski suitsuahjuehitus, kuna vennal on selles värske kogemus eelmisest aastast ja teadagi, oskusteave on tänapäeval hinnas.

Kasvuhoone edenemine on see, et kurke tuleb endale tarbimiseks piisavalt ja ka tomatit saab hommikusele võileivale ning kirsstomateid niisama möödaminnes suhu pista. Kollased kirsstomatid on mul sel aastal esimest korda, need on eriti magusad (kuigi minu jaoks on veitsa vähe haput nendes). Tõnise erilised lemmikud on viljalihatomatid (Faworit), aga minu jaoks on ka nendes haput vähevõitu :)

Suvikõrvitsad on täies õies ja esimesed 2 on ka küpsed söömiseks. Päris varakult tuleb sel aastal kõik, kuigi kevad oli hiline, selle eest aga kui ta tuli, siis väga intensiivselt.

vanakooli talinelgid, nii lahedad











Moosiriiulile said ka mõned purgid rabarberimoosi ja mõned rabarberimahlad, samuti leidsid sügavkülmas oma koha 20 kilo maasikaid (osad tervetena ja osa toormoosina).

No comments: