01 August 2012

Palanga-Nida, 27.-29.07













Napilt Hiiumaalt naasnuna startisime Palanga poole (saabusime neljapäeva õhtul kell 6 ja startisime reede hommikul kell pool 8). Leedus lapsi kaasas ei olnud, kuna tegu oli bussireisiga (ja kuna ma olen 11 aastat tagasi täpselt sama reisi läbi teinud, teadsin, kui palju tunde sellest kolmest päevast tuleb bussis veeta). Appi tõttas mu ema, kes meiega koos Hiiumaalt tuli ja 3 päeva lastega meie kodus veetis.

Reis oli meeleolukas nii otses kui kaudses mõttes. Otseses mõttes selles osas, et seltskond (mehe töökaaslased ja nende kaaslased) on tore ja kaudses mõttes selles osas, et kuna bussi konditsioneer eriti hästi ei töötanud ja kogu Eesti selle aasta suvesoe saabus just neil kolmel päeval, siis ühine kannatus liidab inimesi :)

Ristimägi, Palanga kai ja päikeseloojang, Nida valged liivadüünid ja Palanga merevaigumuuseum jätsid sama hea mulje kui toona (st 11 aastat tagasi) ning firmaomaniku ja giidi poolt vaitud söögikohad olid väga head. Ajagraafikus püsimine viis kahjuks selleni, et kogu nende kolme kuuma päeva jooksul oli keeruline leida aega ujumiseks (uneaja arvelt hilisõhtul või varahommikul muidugi võimalus oli), aga mind kui veepõlgurit see väga ei häirinud, mulle piisas dušist küll.

Palanga kai päikeseloojang
Nida lilleskulptuur











...ja seest




Merevaigumuuseum väljast...







No comments: