16 March 2012

Suuremat sorvi külvamine

14.03 võtsin ette suuremat sorti külvamise - 10 paprikat (5 punast ja 5 kollast), 3 tšillit, 10 tomatit Barcelona, 4 kirsstomatit, 3 viinamarjatomatit, 2 maheseemne tomatit ja 2 ämma antud tomatit. Kuna nii palju sorte ei ole mul harilikult olnud, siis sel korral panustasin siltidele pottidel :) Et toimetasin nendega saunaruumis, siis sinna nad hetkel põrandale ka jäid. Põrandad on meil soojad igalpool, seega idanemise ajal ei ole vahet, kus põrandal nad on. Kui juba üles tulevad, siis kolin kõik ümber aknalaudadele, et neil ka valgust oleks. Nüüd jääb vaid loota, et kass ei hakka pottides "kaevamas" käima, möödunud 2 päeva jooksul ei ole seda märgata olnud, loodame, et nii jääb :)

Veebruaris külvatud petuuniad tulid kenasti üles. Nendega juhtus väike intsident. Viimati käis meie koduabiline koristamas koos oma tütrega, kes oli ühest karbist enamuse taimi üles nokkinud. Kurvaks tegi! Näis, kas uuesti mulda pistetuna kasvavad nad edasi või siiski kärbuvad.

Järgmised külvid tulevad vist alles aprillis. Seemned olen jupikaupa kokku ostnud. Lillesibulaid võiks varsti vaatama hakata - gladioole (valgeid ja punaseid mul veel ei ole), lumikellukesi (mida võiks istutada maja otsa ja kasepuu alla), maikellukesi (kuhu istutada, veel ei tea, aga hullult meeldivad), võibolla veel miskit :)

No comments: