14 June 2011

Esimesed kurgid

10. juuni oli see päev, kui kasvuhoonest esimesed 2 kurki lastele tõin. 13.06 tõin juba 6 tk. Nüüd oleneb ilmadest, kuidas edasi saaki tuleb. Kui on jahedam, siis iga päev võtta ei saa, aga see aeg pole enam kaugel. On ikka maitsvad küll!
Esimesed kirsstomatid on juba ka nahka pistetud ja seda mõned päevad enne kurke.

Aedoad said külvatud 5.06. Nüüd on kenasti juba üleval. Eelmisel nädalal, kui kuumalaine oli, siis kastsin ka paar korda. Eelmisel nädalal (8-10.06) said ka kõik lilled ära õue istutatud. Täitsa toredad peenrad said, juba ootan, millal nad õitsema lähevad :)

Iirised õitsevad imeilusalt. Ikka ja jälle olen rahul oma püsilillepeenraga. Viimased tulbid veel õitsesid, kui esimesed iirised alustasid. Kui iirised lõpetavad, siis küll tuleb pisuke vahe sisse, sest päevaliiliad õitsevad vist juulis. Tulpide vahele istutasin ka sametlilli, need peaks kuskil juuli lõpus või augustis õitsema (sinna said kiduramad taimed, neil on aega kosuda seni, kuni tulpide pealsed ära kuivavad), paremini edenenud sametlilled istutasin astrite ümber ja need lähevad õitsema ilmselt paari nädala jooksul. Pärdiklilled said ühte peenrasse lõvilõugadega. Pärdiklilled osaliselt juba õitsevad, lõvilõugadega läheb veel aega.

Siis leidub mul aias veel selliseid lilli nagu levkoid, aedrukkililled, mis juba õitsevad (eelmisel aastal ise külvasid), saialilled (samuti ise külvasid) ja virkliisud.

Pühapäeval (12.06) külvasin pastinaaki (mille seemet olen igal kevadel otsinud, aga pole leidnud ja nüüd ennäe imet!, leidsin Bauhofist ja ostsin ka järgmiseks kevadeks valmis :), rukolat (kas teadsite, et rukola eestikeelne nimi on põld-võõrkapsas?, mina ei teadnud ja muudkui otsisin rukolat ja kui lõpuks leidsin paki, millel venekeelne nimi peal rukola, sain selle tagant eestikeelset silti lugedes teada, et tegu põld-võõrkapsaga :). Veel külvasin pühapäeval kressi (et võrseid salatisse panna) ja aed-liivateed ehk tüümiani. Nüüd peaks selleks aastaks kõik külvatud olema (või kui rukola ja kress väga meeldivad, võib neile korduskülvi teha).

No comments: