22 January 2009

Ära hõiska enne kevadet!

Postituse pealkiri on Tõnise sõnad peale seda, kui ta käis Elteli-meeste käest uurimas, et mida nad mõõdavad siin meie õue peal. Nad teadsid rääkida, et kevadine kanalisatsiooniehitusprojekt näeb valla poolt torude vedamist ka meieni (siiani väideti meile kogu aeg, et mäeni teeb vald ja sealt edasi peame ise tegema, kui tahame). Noo, see oli küll vaid muusika meie kõrvadele, kui see ikka teoks saab, sest just eile hääletasime kanali ehituse selle aasta prioriteetide hulgast maha ;) Aga kui vald seda teeb, siis on see ju suurepärane. Hetkel läheb meil kuus ca 1000 krooni solgi äraveo peale. Üldkanali puhul oleks kulu ilmselt märkimisväärselt väiksem.

Esmaspäeval käis kardinategija mõõte võtmas. Rääkisime talle oma idee ära, et aknaaukude sisse paksust riidest roomakardin, akende ette tüllkardin ja siis külgedele ja üles ribana nö ilukardin. Pluss siis kööki roomakardin aknale ja terrassiuksele. Valisime kaasavõetud näidistest ka kangaid. Eile käisime veel ise ta juures, kuna kaasavõetud näidistest kõiki kangaid ei saanud. Lisaks sellele jõõrisin kogu eilse hommiku veel Gretega mööda Tartu kangapoode, et leida punast kardinat nende va ilukardinate jaoks (kuna meil tapeet on beež ja kõik selline suht hele-mahe, siis tahtsime sellega veidi värvi tuppa tuua). Aga ikka on ju nii, et kui miskit konkreetset otsid, siis seda ei ole. Ühe kanga lõpuks leidsin ja selle näidis anti lahkelt ka kardinategija juurde kaasa. Samuti võtsin tapeedikataloogi kaasa, et kangaid tapeedi kõrval vaadata. Kohapeal aga selgus, et tema jätaks selle ilukardina mängust välja, et seda kõike saab ehk liiga palju. Ta soovitas punase sisse tuua hoopis roomakardinate näol ja piirdudagi tülliga. Et nad omavahel komplekti moodustaks, siis leppisime siiski kokku, et mingi punase kandi või serva ta tüllile teeb. Igaljuhul on väga põnev. Köögi roomakardin tuleb ilmselt tumeroheline, selle kanga valisime ka välja. Täna tuli juba ka kogu materjali ja töö hinnapakkumine - 25 000, ei rohkem ega vähem. Kuna kogu ühiskond on säästurežiimil ja igal pool on jutt vaid majanduslangusest ja kriisist, siis otsustasime, et kõike korraga ei telli. Ja kui eile veel mõtlesime, et võtame kõigepealt kõik roomakardinad, et siis on võimalus kõik aknad katetega varjata (ja tüll, mis on puhtalt ilu pärast, jääks ootele), siis täna jõudsime järeldusele, et võtame kogu elutoakomplekti ja köök jääb ootele. Seda enam, et köök on nagunii nagu ta on. Elutuba saaks siis enamvähem valmis, sest tapeet on ju juba tellitud ja siis saaks ka kardinad kõik ette.

Eile tapeetisalongist kataloogi võtmas käies sai teatavaks, et meie tapeet ei jõua enne märtsi algust ehk et siis lähebki maksimaalne aeg - 6 nädalat ja veidi enamgi. Selles mõttes pole hullu, et ega kardinad ka oluliselt varem jõua, aga no ikka oleks ju kiiremini tahtnud. Aga nüüd on siis nii, et märtsi keskpaigaks on suuremaid muudatusi kodu väljanägemises oodata :)

Ja Gretel tui täna jälle palavik - 38 :( Niiet meil on nii, et Kirke käib lasteaias ja Grete jääb haigeks). Eks tal nüüd hambad järjest tulevad ja immuunsus sellega seoses pole kiita. Ja nagu ikka, ei mingit köha-nohu, ainut palavik.

No comments: