07 January 2009

Karge tali


Esmaspäeva hommikul oli meil siin 16,5 kraadi külma. Seda võib juba lausa talveks nimetada :) Ilus oli, aga pisut ikka liiga külm minusuguse soojalembi jaoks. Kuna Kirke hakkas ju uuesti lasteaias käima, siis käin lõunal tal jalgsi järel ja kui juba üle 10 kisub, siis mulle enam ei meeldi. Tegin kodust mõne karge pildi ka.

Mis veel lasteaeda puutub, siis Kirke kodune päevarezhiim on palju etem (siis ta lõunaund ei maga ja läheb 9 paiku ära ööunne (nagu ka õde)). Kui ta lasteaias käib, siis peab ta veidi varem ärkama, väsib rohkem ja ilma uneta vastu ei pea. Kell 2 teda magama saada on hirmus sõda, tema tahaks magama jääda kell 6-7 (aga see ei oleks sel juhul mitte ööuni, vaid kolmetunnine lõunauni) no ja siis võite ise arvutada, et millal see ööuni saabub (aitan, ca kell 2 öösel :P). Siis, kui ma päeval pole saanud mahti või pole tahtmist olnud sõdida, siis käib 6-7 ajal hirmus tegelemine ja üliägedate tegevuste/ mängude otsimine, et laps magama ei jääks. Ja siis mõni kord hoopis teises kohas ja teises kontekstis räägib Kirke näiteks vanaemale või kellelgi teisele, et emme ei luba mul magama jääda :P

Eile õhtul, peale seda kui ma pool 9 kinost saabusin ja pool 10 külalised ära läksid, hakkasime kuuske maha võtma, ikkagi kolmekuningapäev ju, ei või kauem kuuske toas hoida... Ütleme nii, et kuuse tuppatoomine ja ehtimine on märksa armsamad tegevused, kui vastupidine protsess, toatäiest okastast ma ei hakka rääkimagi.
Toas on nüüd jälle harjumatult palju ruumi, aga natuke tühi tunne on ka. Loodan, et see mõnus tunne, mil kuusel põlesid päris küünlad, saadab mind kogu aasta ja et järgmiste jõulude ajal tuleb jõulutunne juba varem, kuna tekib igatsus kuuse ja küünlatule järele.

No comments: