16 April 2017

Heitlik aprill

No on ikka elu. Veel eelmisel nädalal olid prognoosid nii paljulubavad, aina soojakraadid nii päeval kui ööl. Ja nüüd keerasid prognoosid täiega ära, lubab kogu nädala isegi kuni kümnekraadist külma.
Ega see mind muidu eriti puudutaks, aga olin sel aastal eriti tubli ja vedasi suured tomatid ära kasvuhoonesse külmakooli juba 9. aprillil. Eelmisel aastal tegin seda ca 10 päeva hiljem. Nojah, praegu vaadates oleks võinud ka sel aastal veel see 10 päeva kannatada ja mitte ilmaprognoose uskuda. Aga no pole hullu. Panin ööseks küünaldest ja savipottidest "ahjud" kasvuhoonesse põlema ja puhuri ka käima.
Tegelikult mulle meeldivad sellised eksperimendid. Mul ju kasvuhoone liiga suur pole ja isegi kui nende tomatitega seal miskit väga hullu juhtuks, on mul tuulekojas veel ligemale 30 taime, ainult et suures jaos kirsstomatid, lihatomtid on kõik kasvuhoone külmakoolis. Tänane öö tõi seitsmekraadise külma (seda näitas kraadiklaas hommikul kell 7) ja kui kasvuhoones katteloori alla piilusin, oli seal sooja 6 kraadi. Igati ok tulemus. Päevaks lülitan puhuri välja ja kui vähegi päikest näitab, on katteloori all 11-20 soojakraadi, millest on maa ja ilm.

"Küttekeha" koostisosad

Küttekeha nr 1

Küttekeha nr 2

Küttekehad nr 3 ja 4

Ettevaatusabinõud murtud südametel













kaunis 16.04 hommik -7 külmakraadiga

No comments: