06 March 2017

Ehitustalgud nr 2

Grete tuba enne talguid
Kirke tuba enne talguid
Ülemise korruse esimene ehitustalgu minu vendadega leidis aset möödunud aasta oktoobris. Siis oli teemaks soojustuse panemine. 4 kuud nokitsemist ja veebruari lõpus leidis aset talgu nr 2, et soojustusele (ja sinna peale pandud niiskustõkkepaberile ja veetud juhtmetele jne jne, mis kõik abikaasa vahepeal seal ära ehitas) peale panna kips. Kujsuures püstised seinad, kuhu ei läinud liiga suured tükid, olid abikaasal juba tehtudki. Eelkõige oli abi vaja kaldlagede ja sirgele laele kipsi panemisel. Päevake tööd nelja ja poole mehega (võibolla veidi meelevaldselt, aga pool on 14-aastane vennapoeg; tema küttis ka suitsuahju ja toimetas suitsukaladega) ja saigi eesmärk täidetud. Tegemata jäid veel mõned ääred ja veered, mida abikaasa siiani ise nokitseb. Need on jälle tööd, mida ta saab üksi teha.

Järgmiseks siis tuleb jällegi üks mitte eriti meeldiv etapp, nimelt pahteldamine ja lihvimine. Mäletan veel majaehituse ajast seda tolmu ja ega ülevalt ju see tolm alla tulemata jää. Ilmselt tuleb tubade ustele kiled ette panna, sisi vähemalt sealt ei tule nii palju alla, aga trepihalli puhul pole väga varianti.
Vannituba
Trepihall

Siiski on tore, et ehitus edeneb ja pole võimatu, et poja esimeseks sünnaks saavad suuremad piigad ära üles ja väikesed omale alla magamis- ja mängutoa.
Lõppu mõned klõpsud ka ehitustalgujärgsest ajast :)












Grete tuba, lõplikult kipsitud
Trepihall (vasakul prügikottide all
 ajutine ehitustelling, mis peale
pahteldamist, värvimist ja
tapeetimist kaob) 

Kirke tuba, vaja veel veidi lõpetada 






Vaade trepilt vannituppa 
Koridor, vaade Grete toast
Kirke tuppa




No comments: