06 October 2014

Kokkuvõte septembri ja oktoobri alguse tegemistest

Suurem osa septembrist läks uue elukorraldusega harjumiseks ja "graafikutes" selgusele jõudmiseks, kuid lisaks sellele sai korrastatud peenraid, maha pandud lillesibulaid (v.a. tulbid), vaaritatud üksjagu hoidiseid. Tegelt on tunne, et ma pole eriti midagi sisse teinud, aga "moosiriiulit" vaadates see  päris nii ei ole.
Viimased korjatud kurgid koos
kollaste tomatitega, tagapool rohelised
tomatid paprikaga 











Kuna septembri keskel sain aasta vanemaks, toodi mulle igasugu vahvaid kingitusi. Näiteks Juhani puukooli kinkekaardid, mille kibekiirelt realiseerisin kahe taime, rooside talvemulla ja peotäie lillesibulate näol. Ostetud taimedest peaksid ideaalis tulema sellised:







Tühi koht
Valmis
Septembri lõpus sai tehtud ka üks uus liiliapeenar. Tahaks kohe näha, kas tõepoolest tulevad sellised liiliad, nagu piltidel lubatud. Ja kuna juhtusin kuulma, et püvilill liiliate ja tulpide peenras peletab mutte ja mügrisid, läks ka see nipp prooviks käiku. Tegin "proovilapi" kasvuhoone taha, kuna seal on neil nii päikest kui varju ja kui kasvavad nii kõrgeks kui lubatakse, saab mugavalt kasvuhoone külge kinnitada. Peaks tulema sellised liiliad nagu piltidelt näha, nende keskel on üks püvilill ja vahedesse pistsin ka tulbisibulaid. Kevadel ju kaevasin kõik oma tulbid üles, terve suvi oli kogu kasvuhoone siseäär neid karpidega täis. Septembri lõpuks said nad puhastatud ja ootavad nüüd uut mahapanekut.

29.09 oli Kirkel koolis Mihklilaat. Seal oli lastel võimalus müüa enda (või vanema) tehtud küpsetisi ja käsitööd. Kirke tahtis kätt proovida juustukoogi ja enda tehtud kaelaehete müügiga. Müük läks hästi ja laps kogemuse võrra rikkam. Kui läksin talt asju (koogikarpi ja kaelaehete stendi) ära tooma, et ta ei peaks neid muusikakooli kaasa vedama, kasutas Karmen võimalust Kirke koolipinki istuda. Ja ta ei tahtnud sealt äa tulla :)

Mururoboti jäled jäätunud murus, 2.10
Viimane tomatisaak (korjatud 3.10),
mis ootab ärategemist
Eile, s.o. 5.10 võtsin üles gladioolid. Uued sordid, mis olid maha pandud teistest eraldi, võtsin üles ka sordi kaupa ja sidusin punti, et eraldi karpidesse panna. Aastate jooksul kogunenud ja segunenud sibulad on teises kastis. Iseenesest mulle meeldib see "segupeenar", sest seal on alati tore üllatusmoment, millised õied tulevad. Peamiselt on seal heleroosad varajased, aga ka igasugu muid. Sinna, kust gladioolid üles said, lähevad maha tulbid, selline rotatsioon sel aastal. Aga kuhu ma kevadel gladioolid panen? See on hea küsimus!

No comments: