03 August 2014

11

2.augustil tähistasime oma tähtpäeva väikese fotoshootinguga ning hilise lõunaga Põjaka mõisas. Väike "seiklus" oli ka. Plaanisime pilte teha Põltsamaa roosiaias ja kuigi ma külastasin nende kodulehte korduvalt, ei leidnud ma sealt infot, et see on laupäeval avatud kella 16-ni. Nüüd, kui läksin üle vaatama, kus see kirjas on, leidsin kontakti alt, et kauplus on avatud L-P kuni 16, kuidagi ei olnud võimalik välja lugeda, et siis ka aed kinni pannakse. Aga see selleks.

Ühesõnaga, kui me siis 16.10 kohale jõudsime (plaan oli sedasi, et 16-17.30 võtame aja piltide tegemiseks ja kell 18.00 ootas meid laud Põhjakas), oli värav kinni. Abikaasa läks värava kõrvalt infot lugema, sai teada, et 16 suletakse. Pidasime autos plaani, et mis me nüüd siis teeme, kui värava juurde sõitis auto, läks postkasti vaatama. Tegime kiire järelduse, et see peab asjaga seotud inimene olema ja abikaasa läks uurima, et ega vist aeda enam ei saa. Ta peaaegu ei jõudnud veel midagi öelda, kui käratati, et kinni ja kui hakkas ütlema, et kodulehel..., käratati uuesti, et on küll kodulehel kirjas. Sinna see vestlus lõppes.

Kuna Karmen nagunii magas, tegime plaani kiirelt ringi. Sõitsime ära Põhjakasse, kus meid lahkesti tund varem vastu võeti. Tellisime toidud ja nautisime miljööd. Tahaks väga kiita sealseid toite. Tellisime 4 erinevat toitu:
silgud leiva, vutimuna ja majoneesiga, Kalamatsi meierei kitsejuust tomati ja praetud suvikõrvitsaga, koorekastmes vutt ja seakotlett tomatikastmega.

Kõik maitsesid ülihästi ja olid lahedalt serveeritud. Kotleti juurde käiv tomatikaste oli iseäranis mõnus. Hiljem võtsid lapsed veel jäätist ja Tõnis astelpaljukreemiga pavlovat, see viimane oli taaskord eriliselt mõnusas tasakaalus.

Kuna aga pildid olid meil tegemata, võtsime nõuks Põhjakalt Kohilasse sõites tee ääres mõnes viljapõllus ka pildid ära teha. Fotosessioon kujunes lõbusaks, kuigi päike paistis hullult silma. Tunnike hiljem oleks olnud pilte teha ideaalne, kuid seda me ootama ei hakanud, mistõttu tuleb leppida sellistega, nagu nad sel korral said :) Ja olgu mainitud, et viljapõllus pilte tehes ei ole tarvis vilja maha sõkkuda, igas põllus on sees traktori jäljed, mida mööda liikudes ja kus seistes saab väga viisakalt pilti teha.


No comments: