26 February 2012

Perepühapäev

Lapsed olid siin vahepeal haiged, mistõttu jäid ära mitemd plaanis olnud üritused (Tallinnasse vennale külla ja Mehe töökoha talvepäevadele ning Rakvere spa-külastus). Spa-külastuse üritame uuesti ette võtta 17.-18.03, näis, kas siis õnnestub. Tragikoomiline olia sja juures see, et mitte vaid meie lapsed, vaid viiest minekut planeerinud perest neljal olid 1 või mõlemad lapsed haiged. Vaid kõige pisem osaline (varsti kuuekuune), keda ei plaanitudki basseini viia, oli terve, kui purikas :)

Õnneks on nüüd nädalajagu enamvähem tavapärane elukorraldus taastunud (kui välja arvata, et pühade-eelsed 2 päeva pidin ma Tallinnas lähetusel olema) ning täna käisime koos ühe teise perega Otepääl Leigo Jääfestifali lastepäeval. Kuna jõudsime varem kohale, jalutasime ringi ja otseloomulikult tahtisd lapsed kohe snow tubingusse minna. Ega me vastu polnud, ainult, et etendus, mille pärast me Otepääle olime sõitnud, aglas poole tunni pärast. Jäigi siis jutt nii, et läheme vaatame Jääprintsessi etenduse ära ja kui siis kellelgil külm ei ole, läheme ka tuubima.

Etendus ise polnud suurem asi, õnneks kuulus selle hulka ka tulešõu ja see tõi etenduse kastanid tulest välja. Tulešõu lõpetuseks pidi igaüks ühe soovi mõtlema ja lasti lendu soovide "pall". Kirke ja tema sõbra/ rühmakaaslase salasoov oli suureks saades tuletüdrukuks (see on siis see, kes tõrvikutega žongleerib) saada. Ju siis avaldas muljet! Grete veidi kartis tuletüdrukute pärast, et nii nad võivad ju põlema minna :)


Nagu võluväel ei olnud peale etendust kellelgil külm (välja arvatud täiskasvanud) ning suundusime kelgumäele. Laste mägi oli tasuta (ja hästi lauge). Suuremad tegid seal 2 ringi ja teatasid, et ei, nemad ikka tahavad suurele mäele. Võtsime siis neile kahepeale ühe tuubi, et kordamööda lasevad alla (arvasime ikka, et suurest mäest alla tulles hakkavad kartma, mida ei juhtunud). Jäigi siis sedamoodi, et mina jäin kahe pisemaga väikesele mäele, karussellile ja batuutidele, teise pere ema läks kahe suuremaga suurele mäele ja Tõnis jäi alla pildistama. Mina sain ilmselt kõige "soojema koha", sest väiksemaid olid ikka tarvis aidata, mistõttu kõndisin palju ringi. Ülejäänud täiskasvanud olid üpris külmunud, kuniks lastel snow tubingu tund täis sai. Kuid kokkuvõttes olid lapsed väga rahul, muidugi tahavad niipea kui võimalik, jälle tuubima minna. Kuna Tõnis oli eile õhtul ka kohupiimakoogi valmis meisterdanud, kutsusime pere veel koogile. Selleks ajaks oli ka teise pere isa võistlustelt tagasi ning tulid kõik koos. Kokkuvõttes väsitav, ent imetore pühapäev ja lapsed said voodisse juba kell 7 (kuna Otepäält koju sõites nad autos magama ei jäänud). Magama jäid 8 paiku.





No comments: